Naut cu leurda si branza

Retete garnituri Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Ce bine e cand gatitul iti ia doar 10 minute! Uneori chiar nu ai mult mai mult timp si e mare lucru sa reusesti sa-ti pregatesti ceva bun si sanatos. Vad acest naut - in curand!!! - in pachetelul de serviciu. Daca va place reteta, nu ezitati sa va congelati acum cateva legaturi de leurda, sa o aveti si pe mai tarziu, cand se termina sezonul.

Ingrediente

250 gr naut fiert
1 legatura mai mica de leurda
2 fire ceapa verde tanara
35 gr branza de capra moale (sau telemea de capra/oaie)
3 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 1-2
Calorii: 420 cal / total

  1. Branza se sfarma intr-un bol si se amesteca cu ceapa taiata rondele si 1 lingura de ulei.
  2. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri ulei. Se adauga nautul (scurs de apa), se presara sare, 1/4 lingurita fulgi de chili si se rasneste mult piper negru. Se soteaza nautul pana e usor rumen (cca 5 minute).
  3. Se adauga leurda tocata marunt si se mai soteaza 2 minute, sa se "ofileasca".
  4. Se pune nautul intr-un bol. Se amesteca usor cu branza sfaramata la pct. 1. E buna calda sau la temperatura camerei. Poate fi garnitura (2 portii) pentru friptura sau cotlete de miel la gratar sau fel principal (1 portie) cu paine prajita sau paine crocanta (tip Wasa), eventual si o salata mica proaspata.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...