Naut cu usturoi si ansoa si conopida la cuptor
Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten
Oh, nautul asta e divin ❤... I-am adaugat conopida ca sa am o garnitura echilibrata caloric si nutritiv. L-am servit cu o felie de muschiulet de porc la cuptor (pregatit fara cartofi).
Ingrediente
Naut cu usturoi si ansoa
500 gr naut fiert (poate fi fiert acasa sau din conserva)
100 ml apa in care a fiert nautul
5 fileuri de ansoa in ulei
4 catei de usturoi
1/2 lingurita fulgi de chili
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Conopida la cuptor
1 conopida medie
5 fire patrunjel
1 fir menta (aprox 8 frunze mari)
1 lingura ulei
sare
Portii: 4
Calorii: 300 cal / portie
- Conopida se desface buchetele si se presara cu sare si apoi se amesteca cu ulei. Se rasfira in tava cuptorului (in care se pune hartie de copt). Se coace la 180C timp de 30 minute. Dupa acest timp, conopida va fi facuta, dar usor al dente. O verificati si daca va place mai facuta, o mai puteti lasa.
* puteti folosi si conopida fiarta pe abur, dar la fel, nu o lasati sa devina prea moale. - Intr-o tigaie larga (25-30 cm diametrul) se incinge uleiul si se adauga chili si usturoiul strivit. Se calestec amestecand des 30 secunde.
- Se adauga fileurile de ansoa tocate si se mai calesc 30 secunde pana se dizolva in ulei.
- Se adauga nautul scurs, se presara sare si se resneste mult piper negru. Se caleste totul la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand, pana nautul e fierbinte si absoarbe aromele (cca 5 minute).
- Se scot 5-6 linguri cu varf de naut intr-un robot/blender. Se adauga 2 linguri din apa in care a fiert nautul si se mixeaza. Se gusta de sare si se continua mixarea, adaugand cate o lingura de apa pe rand pana aveti consistenta de piure fin (am mai adaugat 2 linguri de apa).
- Se scoate si restul de naut din tigaie.
- In uleiul cu arome ramas in tigaie (nu e mult, dar vrem sa abosrbim tot) se adauga, cand sunt gata la cuptor, buchetele de conopida. Se soteaza scurt pe foc mediu, doar pana conopida absoarbe ce a mai ramas in tigaie (1-2 minute).
- Se scoate conopida din tigaie si se amesteca cu verdeturile tocate fin.
- Pe un platou larg se intinde piureul de naut intr-o parte. Se aseaza conopida in jurul lui. Deasupra se presara nautul intreg, avand grija sa nu acoperiti de tot piureul de naut. Stropiti piureul cu 1 lingurita de ulei de masline.
Serviti cald. E mai bun imediat ce e gata. Reincalzita a doua zi, conopida desi nu e moale, parca are un miros si gust mai greu (acela specific de varza calita) si muschiuletul mi s-a oxidat, trebuia sa-l fi taiat felii dupa reincalzire.
La pachet, a doua zi
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email