Naut in sos cremos cu unt
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu legume Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Curry de naut (butter chickpeas) dupa o reteta trimisa de chef Paul Harris. E atat de bun, de aromat, de cremos... nici nu va inchipuiti.
Ingrediente
2 conserve de naut de 400 gr (sau 500 gr naut fiert)
50 gr unt
1 ceapa medie
20 gr ghimbir
4 catei mari de usturoi
50 gr pasta de rosii
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita Garama Masala (am folosit de la Fuchs)
1 lingurita pudra Kashmiri chili (sau 3/4 lingurita boia dulce + 1/4 lingurita pudra de chili)
100 ml smantana dulce (15% grasime)
sare, piper negru
Portii: 3
- Se topeste la foc mic untul intr-o cratita cu capac. Se adauga ceapa tocata cubulete si se caleste la foc mic cam 5 minute, pana se inmoaie foarte tare, dar nu o lasati sa se rumeneasca sau sa se arda untul.
- Se adauga ghimbirul dat pe razatoarea fina (pasta) si usturoiul strivit si mai caliti 2 minute la foc mic.
- Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute. Adaugati chimionul, Garam Masala si chili si amestecati pana se omogenizeaza.
- Adaugati nautul pe care l-ati scurs si clatit cu apa rece inainte. Amestecati bine sa se acopere de condimente. Presarati sare si rasniti piper negru.
- Adaugati smantana si fierbeti 5-10 minute la foc mic, cu capac. Amestecati de cateva ori in acest timp. Gustati de sare.
- Serviti curry-ul cald, cu paine indiana.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email