Naut in sos de rosii cu feta
Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene
Fac acest sos in fiecare vara inca din 2013, nu am schimbat nimic la el. Uneori doar mai adaug 2 cuisoare, ca sa fie mai aromat....Ieri am adaugat inca o reteta la colectia de retete in care folosesc acest sos. E a 13-a, ca sa fie cu noroc. Cum imi place mult sa fac midii sau creveti saganaki cu acest sos, ieri m-am gandit ca ar fi interesanta o varianta vegetariana, mai rapida, deci potrivita pentru a fi gatita in timpul saptamanii.
Ingrediente
1 conserva de naut (de 400 gr; sau 250 gr naut fiert)
200 gr sos de rosii in stil grecesc
45 gr feta
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 ardei bulgaresc mare (sau 1/2 ardei kapia verde deschis)
2 linguri ulei de masline
sare, piper, oregano
Portii: 2
- Se scurge nautul bine de apa (fie ca e in conserva, fie ca l-ati fiert voi).
- Se incinge uleiul intr-o cratita larga (cca 30 cm) si se adauga nautul scurs. Se presara generos cu sare si piper negru proaspat rasnit si se prajeste doar pana se inchide usor la culoare. Scoateti nautul cu o paleta din cratita.
- In uleiul ramas adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt. Sotati cateva minute, pana se inmoaie.
- Adaugati sosul de rosii si 50 ml apa, aduceti la fierbere si puneti capacul pe cratita. Dati focul la mic si fierbeti 5-10 minute, doar pana legumele sunt fierte.
- Sfaramati feta in sos, adaugati si 1/4 lingurita oregano si amestecati usor. Adaugati la final nautul si dregeti de sare.
- Serviti nautul cald, cu extra feta deasupra, presarata cu putin oregano si picurata cu putin ulei de masline.