Naut rapid la tigaie cu chorizo si chimen
Retete de mancaruri cu legume Retete fara gluten Retete rapide Retete simple
Rapid pe masa. Maxim 20 minute daca aveti nautul gata fiert sau o conserva de naut la indemana.
Ingrediente
250 gr naut fiert (+ 200 ml apa in care a fiert nautul; daca folositi naut conservat, folositi tot lichidul din conserva)
50 gr chorizo (daca se poate sa nu fie foarte uscat)
2 catei usturoi
3/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita chimen macinat
1/4 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Portii: 2
- Chorizo se macina in robot pana devine pasta.
- Se striveste usturoiul in mojar pana devine pasta. Se adauga boiaua si se freaca bine cu pistilul. Se adauga incet apa de pe naut. Veti obtine ceva similar cu un mujdei.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie larga (cca 25-28 cm). Se adauga nautul scurs si se presara cu putina sare si se rasneste piper negru. Se soteaza la foc mare, amestecand cand si cand pana incepe sa se rumeneasca usor pe alocuri (dureaza maxim 5 minute).
- Se adauga pasta de chorizo si se soteaza inca 2 minute, timp in care apasati pasta cu dosul lingurii ca sa se desfaca bucatele si sa se amesteca cu nautul.
- Cand chorizo e rumen, se adauga mujdeiul din mojar, patrunjelul tocat fin si chimenul. Se fierbe scurt, doar pana sosul se ingroasa usor (cca 2 minute).
- Se gusta de sare si chimen. E bun cu paine/lipie prajita presarata cu patrunjel tocat.