Omleta cu branza Brie
Retete cu branza Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Noi doi si-o omleta...
Eu fac aceasta omleta pentru 2 persoane intr-o tigaie de 30 cm. Dar daca aveti tigai mai mici si vreti omlete individuale puteti face asa:
- in tigaie de 25 cm omleta din 3 oua
- in tigaie de sub 20 cm omleta din 2 oua
Ingrediente
4 oua
2 linguri lapte
70 gr branza brie
ceapa verde (ceapa ciorii)
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 2
- Se bat ouale cu lapte si sare dupa gust.
- Se taie branza brie bucatele.
- Se unge o tigaie (preferabil teflonata) de 30 cm diametru cu ulei, inclusiv pe margini. Se pune pe foc mediu si se incalzeste timp de 1 minut.
- Se toarna ouale in mijlocul tigaii si se scutura usor ca sa se aseze uniform pe toata suprafata. Se lasa pe foc mediu spre mic pana marginile sunt inchegate.
- In acel moment, cu o lingura de lemn se trag marginile usor spre centru si se inclina tigaia in partea respectiva, astfel incal oul nefacut de deasupra sa se scurga sub omleta. Faceti asta de jur imprejurul omletei pana cand deasupra ramane doar foarte putin ou nefacut.
* pentru a intelege mai bine acest pas urmareste filmuletul acesta de la minutul 03:10 - Presarati branza brie intr-un capat al omletei. Macinati piper negru deasupra.
- Incepand din partea cu branza rulati omleta spre capatul opus. Daca se rupe usor pe alocuri nu e nicio problema, dar manevrati-o cu grija ca sa reduceti rupturile la minim.
- Rasturnati omleta in farfurie cu partea impachetata dedesubt. Astfel, partea frumoasa va ramane deasupra. Macinati piper negru si presarati ceapa verde tocata.
Ouale batute in tigaie, marginle incep sa se inchege
Omleta e facuta
Adaugam branza
Rulam
Omleta cu branza Brie