Omleta cu malai

Retete cu branza Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Omleta care ne-a inviorat multe dimineti in ultima vreme. Cam de o saptamana incoace, de cand mi-au cazut ochii pe ea la Ana Naie o fac tot a doua dimineata Am pus pe Instagram un mic filmulet cu prepararea ei, dar ati dorit sa pun reteta si aici ca sa va ramana la indemana.

Ingrediente

2-3 oua
1 lingura rasa malai
15 gr cascaval (de capra de la Five Continents am folosit)
2 fire tinere ceapa verde
1 lingura ulei
sare

Portii: 1
Calroii: 365 cal

  1. Se bat bine ouale cu putina sare si 1/2 lingura de apa.
  2. Se incinge bine o tigaie de aprox 22-24 cm diametru. Se adauga uleiul si apoi se presara pe fund malaiul. Miscati tigaia, rotind-o si scuturand-o in aer ca sa se distribuie egal malaiul in ulei. Puneti tigaia pe foc mediu si asteptati 30 secunde sa sfaraie si sa bolboroseasca malaiul in ulei. Nu-l lasati sa se inchida la culoare, se arde repede.
  3. Turnati ouale peste malai si apoi rotiti iar tigaia se se distribuie oul egal pe toata suprafata tigaii. Puneti capacul pe tigaie si lasati la foc mediu pana oul e aproape coagulat deasupra (la 2 oua si tigaia de 24 cm, omleta iese subtire, a durat cam 30 secunde sa se inchege).
  4. Ridicati capacul si presarati pe jumatate de omleta cascavalul razuit si ceapa taiata rondele. Acoperiti zona umpluta cu jumatatea goala de omleta. Puneti iar capacul pe tigaie si mai lasati 30 secunde, la foc mic.
  5. Lasati omleta sa alunece din tigaie direct pe farfurie si daca doriti, o mai puteti plia o data, sa obtineti un, triunghi ca in poza mea. 
  6. Se serveste calda, cu rosii.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...