Orez cu ardei copti

Retete garnituri Retete cu legume Retete cu orez Retete simple

Mi-a placut asa mult dressingul de ardei copti de pe salata de paste cu ton incat duminica la cina am pregatit un "risotto" rapid pe aceeasi idee.

Ingrediente

1/2 cana orez
1 ceapa medie
50 gr carnati picanti
2 ardei rosii copti
1 lingurita suc de lamaie
1 catel usturoi
sare, piper
o lingurita ulei

Portii: 2

  1. Se fierbe orezul in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Se taie carnatii cubulete mici si se prajesc in foarte putin ulei, vor lasa ei grasime in care sa se rumeneasca. Cand sunt crocante cubuletele, scoateti-le pe un servetel sa se absoarba grasimea.
  3. Faceti un sos din 1 ardei copt, sucul de lamaie, usturoiul, 30 ml apa in care a fiert orezul si cate o priza de sare si piper pe care le mixati in blender pana se fac o pasta fina.
  4. In uleiul ramas in tigaie caliti ceapa tocata foarte marunt pana se inmoaie bine. Dati focul la mic. Adaugati orezul strecurat si sosul de ardei. Verrificati orezul de sare si adaugati daca e necesar. Adaugati celalalt ardei copt taiat cubulete si cubuletele de carnati si amestecati usor.

Prajim carnatii

Calim ceapa

Adaugam orezul si sosul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...