Orez cu fasole
Retete garnituri Retete cu orez Retete ieftine Retete simple Retete din America de Sud si Centrala
Tocmai din Puerto Rico m-am inspirat pentru aceasta garnitura servita langa niste carnati pe care i-am prajit pe oala grill cu abur.
Ingrediente
1 conserva fasole rosie (de 400 gr)
50 gr costita afumata (sau alta afumatura)
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1/2 legatura patrunjel
2 catei usturoi
1 cartof
1/2 cana passata de rosii
1 foaie de dafin
1 lingurita oregano
1 lingurita condiment adobo (optional)
1/2 cana orez
sare
- Se taie costita cubulete mici si se pune la prajit (fara grasime) la foc mic pana devine rumena si crocanta.
- Adaugam ceapa, ardeii si patrunjelul tocate foaret marunt si calim totul pana legumele se inmoaie. Adaugati putin ulei daca e nevoie, daca costita nu a lasat suficienta grasime.
- Adaugam usturoiul strivit si cartoful taiat cubulete si mai calim 1 minut.
- Stingem totul cu passata si 1 cana de apa. Adaugam fasolea scursa, foaia de dafin, oregano, adobo (in lipsa puneti piper) si sare dupa gust. Aducem la fierbere, dam focul la mic si lasam sa fiarba pana cartoful e fiert (cam 25 minute).
- In acest timp fierbem orezul in apa cu sare. Il scurgem bine.
- Turnam orezul peste fasolea cu sos si amestecam. Dregem de sare.
- Se serveste cu costita sau carnati la gartar.
Fasolea cu sosul la fiert