Orez cu mazare si somon
Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete simple
Si inca una cu somon. Pentru aceasta combinatie am folosit marginile subtiri dintr-un file intreg de somn, acelea care de obicei le decupez si din care fac chiftelute. De data asta am zis sa le folosesc altfel... A iesit un fel de salata echilibrata.
Ingrediente
50 gr orez cu bob lung
150 gr file somon
200 gr mazare (congelata)
2 fire marar
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde tanara
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
3 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Portii: 2
Calorii: 350 cal / portie
- Somonul se presara cu sare si piper negru si apoi se unge cu 1 lingura de ulei. Se coace la cuptor la 200C timp de 20 minute (daca e file normal, dar daca folositi si voi marginile dintr-un file mare care sunt mai subtiri decat zona principala, atunci coaceti doar 10-15 minute).
- Tocati mararul, patrunjelul, ceapa verde. Adaugati putina sare, coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie si lasati sa se macereze.
- Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Fierbeti mazarea pana e facuta (dupa instructiunile de pe pachet). Scoateti mazarea cu o paleta cu gauri intr-un bol.
- In apa in care a fiert mazarea adaugati orezul. Il fierbeti si pe el dupa instructiunile de pe pachet. Cand e gata, il scurgeti si il adaugati peste mazare.
- Peste verdeturile macerate adaugati 1 lingura de ulei de masline si amestecati.
- Rupeti somonul bucatele mai mici si stoarceti peste el 1 lingura suc de lamaie. Adaugati somonul in bol peste restul ingredientelor.
- Acum amestecati totul bine, gustand de sare. E bun caldut sau la temperatura camerei.