Orez turcesc
Retete garnituri Retete cu orez Retete turcesti
Cum sa prepari orezul cu bob rotund, bogat in amidon, astfel incat sa se desfaca bob cu bob? Incearca aceast pilaf turcesc ca sa fii multumit de rezultat.
Ingrediente
1 cana orez cu bob rotund (arborio am folosit)
1 cana supa de pui
1/3 cana apa
20 gr fidea (sau orzo; sau 2 linguri migdale decojite)
1/2 lingura unt (sau ghee)
1/2 lingura ulei
sare
- Orezul se spala in multe ape, pana ramane apa curata pe el. Se acopera cu apa rece si se lasa sa stea 30 minute. Dupa aceea, se trece orezul sub jet de apa rece, se pune intr-o sita si se lasa la scurs pana e nevoie de el.
- Se pune supa si apa intr-o craticioara si se aduce la fierbere. Se adauga si 1/2 lingurita sare in supa.
* daca doriti sa folositi arome, putei adauga in supa 1 foaie de dafin, boabe de cardamom, o bucatica de scortisoara etc. - Intr-o oala mica se incinge uleiul si untul. Se prajeste, amestecand tot timpul, fideaua rupta bucati mici (sau orzo; sau migdalele). Cand se rumeneste, se adauga orezul si se amesteca astfel incat sa se acopere de grasime.
- Se adauga supa fierbinte si se aduce la fierbere.
- Se pune capacul pe oala si se fierbe la foc mic timp de 5 minute (daca va uitati prin capac, dupa acest timp supa va fi absorbita aproape de tot).
- Opriti focul. Puneti un prosop pe oala, apoi puneti capacul si lasati sa se faca orezul in abur timp de 10 minute.
Fidea prajita si orez
Adaugam supa
Dupa 5 minute de fiert
Dupa 10 minute in abur