Ostropel de pui
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete romanesti
Ieri am fost cam fara chef de gatit, mi-a cam stat gandul la o bere rece toata seara, asa ca am facut rapid ce fac de obicei cand sunt in starea asta: ostropel de pui. L-am servit cu mamaliguta. Si apoi am iesit la o bere servita in halbe inghetate ;)
Ingrediente
500 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 3
- Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte.
- Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
- In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
- Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
- Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.
Prajim carnea
Calim ceapa si ardeiul
Adaugam rosiile si fierbem pana scade sosul
Adaugam mujdeiul si fierbem inca 20 minute