Pulpe umplute
Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Pasti
In mijloc avem ciuperci, ficatei si fistic. Plus un strop de sherry, fiindca se stie ca sherry-ul iubeste ficateii. Iar in exterior un strat crocant de bacon. Pana la urma pulpele sunt... doar de umplutura?!?
Ingrediente
5-6 pulpe dezosate de pui (fara piele)
20-24 felii de bacon (subtiri si lungi)
sare mare, piper
1-2 linguri ulei sau 1 lingura untura de rata (pentru prajit)
Umplutura
4 ficatei de pui
150 gr ciuperci
1 ceapa medie
1 lingura cu varf fistic (prajit si sarat)
3 linguri sherry Tio Pepe Fino (sau vin alb sec)
1 catel usturoi
2 linguri ulei
lapte (optional)
Bucati: 5-6
- Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul.
- Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si ciupercile taiate felii mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se caleste totul la foc mediu, cca 3 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ficateii si-au schimbat culoarea pe ambele parti. Nu vor fi facuti in centru, dar e ok asa. Se stinge cu sherry sau vin si se mai lasa 1 minut pe foc, pana sherry-ul e evaporat.
- Se lasa umplutura sa se racoreasca. Apoi, fie tocati umplutura cu cutitul, fie o macinati scurt in robotel. Nu trebuie sa faceti pasta umplutura, doar sa fie maruntita.
- Scoateti fisticul din coaja (daca e cazul) si frecati-l intre degete pentru a elimina pielita. Pisati intr-un mojar tot fisticul. Adaugati-l la umplutura impreuna cu usturoiul strivit. Omogenizati. Dregeti umplutura de sare si piper.
- Asamblam rulourile: pentru fiecare rulou puneti pe masa de lucru o bucata mai marisoara de folie de aluminiu. Ungeti folia in centru cu un strop de ulei. Presarati sare si piper in acea zona. Asezati in centrul foliei cate 4 felii de bacon, suprapunandu-le usor.
- Asezati deasupra cate o pulpa dezosata. Asezati peste pulpa 1 lingura de umplutura careia ii dati forma de rulou. Rulati pulpa peste umplutura. Asezati pulpa la un capat al baconului si rulati, ajutandu-va de folia de dedesubt. Rulati folia strans in jurul ruloului si invartiti-o la capete cand e gata.
* vezi poze pentru a fi mai clar cum formam rulourile - Puneti la fiert multa apa intr-o oala mai larga. Cand fierbe, puneti rulourile infoliate in apa, dati focul la mediu si lasati la fiert cca 30 minute.
- Scoateti rulourile pe un platou si dupa ce se racesc, dati-le la frigider, macar cateva ore. Ideal ar fi peste noapte, ca sa aiba timp baconul sa se fixeze in jurul pulpei.
- Cand doriti sa le serviti, scoateti rulourile din folie. Prajiti-le intr-o tigaie cu un pic de ulei sau untura de rata (eu asta am folosit). Prajiti-le pe toate partile ca sa se rumeneasca frumos baconul.
- Lasati rulourile sa se odihneasca 5 minute, apoi le puteti taia felii si servi. Se pot servi si reci, pe post de aperitiv. Feliati-le doar cu putin timp inainte de servire ca sa nu se usuce.
Prajim ficateii si ciupericle
Umplutura cu fistic
Formam rulourile
Rulam pulpa in jurul umpluturii
Rulam baconul in jurul pulpei
Invartim totul in folie de aluminiu
Fierbem rulourile
Ruloul racit
Prajim rulourile
Comentarii (34)
Ultimele comentarii
Gio acum 13 ani - 19 Noiembrie 2011 16:39
Se spune: "Multumesc Gordon Ramsay pentru reteta!"gabriela acum 12 ani - 21 Ianuarie 2012 00:56
wooooow super deliciu cand citesc retete imi vine sa intru in bucatarie dar cand am citi-o pe a ta imi venea sa mananc calculatorul...super esti foarte migaloasa.Dorin acum 12 ani - 8 Martie 2012 15:59
foarte frumoasa reteta si gustoas =P~ o voi folosi la pasti ;)Maria acum 12 ani - 31 August 2012 09:44
salut Ioana,incredibil site, te felicit! am mai gatit dupa retetele tale, sunt foarte incantata de rezultat.
in legatura cu rulourile dupa ce au fost fierte: pot fi pastrate la frigider in folia de aluminiu si, sa zic, maxim 3 zile? as dori sa stiu asta pt ca nu intentionez sa le prajesc pe toate 6 in aceeasi zi.
iti multumesc. :)
Ioana acum 12 ani - 31 August 2012 10:18
cu siguranta pot fi pastrate 2-3 zile si prajite doar cand le servesti.annamaria acum 12 ani - 23 Octombrie 2012 20:51
Am sa incerc si eu sa prepar acest aperitiv, dar fara ciuperci pentru ca prietenului meu nu ii plac ciupercile. Am incercat mai multe dintre retetele tale si mi-au iesit bune, bune ... desi sunt incepatoare, datorita explicatiilor si pozelor. Site-ul tau imi este de mare ajutor. Iti multumesc! :)Adriana Stirbu acum 11 ani - 18 Februarie 2013 15:00
sunt superbe...delicios ;) ;)Pulpe dezosate umplute acum 6 ani - 26 Februarie 2018 15:46
O combinatie buna, voi incerca reteta.Arata apetisant
Oana acum 3 ani - 28 Aprilie 2021 16:57
Ioana, daca le consideram fel principal, ce garnitura merge langa ele?Oana acum 3 ani - 22 Mai 2021 07:11
Le-am facut pana la urma ca antreu, sunt intr-adevar deosebite: gustoase si de efect.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email