Paine prajita cu unt si ridichi rosii

Retete aperitive Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paine prajita cu unt si ridichi rosii

Tartine foarte indragite saptamana trecuta. Si saptamana asta si saptamana viitoare... cat timp e sezonul ridichilor rosii.

Ingrediente

felii de paine prajita (puteti folosi paine de secara sau paine taraneasca)
ridichi rosii
sare de mare grunjoasa

Crema de unt

100 gr unt (la temp. camerei)
30 gr smantana acra (fermentata)
1 lingurita cu varf verdeturi tocate (patrunjel si marar)
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa (sau fleur de sel; puneti mai putina, daca folositi sare normala)

Bucati: 8 tartine

  1. Se freaca bine untul pana e cremos. Se incorporeaza treptat smantana. Se adauga verdeturile si sarea si se omogenizeaza. Daca untul lasa zer, se scurge.
    * crema se poate mixa si in robot sau cu mixerul manual
  2. Prajiti painea cat de tare doriti, dar lasati-o sa se raceasca complet. Dati ridichile pe razatoarea mare sau taiati-le rondele subtiri.
  3. Ungeti feliile de paine cu unt, presarati deasupra ridichile si inca putina sare. Se servesc imediat.

Comentarii (5)

 

Morariu Maria  acum 9 ani - 2 Aprilie 2015 07:31  

Mda, o reţetă atât de simplă, şi totuşi... oricând mi-e foame tot la pâine cu unt şi ridichi mă duce gândul. :p Dar voi fi sinceră: rar mai apuc să rad ridichile... [link]
 

Diana  acum 9 ani - 4 Aprilie 2015 19:36  

Super Gustos!!!Probat.
 

Ovidiu  acum 9 ani - 12 August 2015 10:54  

simpla si perfecta !
 

Maftei- Sandu Laura  acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 08:56  

Miam!!!Delicios!!!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 09:23  

da, merg de minune acum, cu ridichi rosii de toamna .
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...