Paine prajita cu unt si ridichi rosii
Retete aperitive Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Tartine foarte indragite saptamana trecuta. Si saptamana asta si saptamana viitoare... cat timp e sezonul ridichilor rosii.
Ingrediente
felii de paine prajita (puteti folosi paine de secara sau paine taraneasca)
ridichi rosii
sare de mare grunjoasa
Crema de unt
100 gr unt (la temp. camerei)
30 gr smantana acra (fermentata)
1 lingurita cu varf verdeturi tocate (patrunjel si marar)
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa (sau fleur de sel; puneti mai putina, daca folositi sare normala)
Bucati: 8 tartine
- Se freaca bine untul pana e cremos. Se incorporeaza treptat smantana. Se adauga verdeturile si sarea si se omogenizeaza. Daca untul lasa zer, se scurge.
* crema se poate mixa si in robot sau cu mixerul manual - Prajiti painea cat de tare doriti, dar lasati-o sa se raceasca complet. Dati ridichile pe razatoarea mare sau taiati-le rondele subtiri.
- Ungeti feliile de paine cu unt, presarati deasupra ridichile si inca putina sare. Se servesc imediat.
Comentarii (5)
Morariu Maria acum 9 ani - 2 Aprilie 2015 07:31
Mda, o reţetă atât de simplă, şi totuşi... oricând mi-e foame tot la pâine cu unt şi ridichi mă duce gândul. :p Dar voi fi sinceră: rar mai apuc să rad ridichile... [link]Diana acum 9 ani - 4 Aprilie 2015 19:36
Super Gustos!!!Probat.Ovidiu acum 9 ani - 12 August 2015 10:54
simpla si perfecta !Maftei- Sandu Laura acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 08:56
Miam!!!Delicios!!!Ioana acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 09:23
da, merg de minune acum, cu ridichi rosii de toamna .Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email