Paine prajita cu unt si ridichi rosii
Retete aperitive Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Tartine foarte indragite saptamana trecuta. Si saptamana asta si saptamana viitoare... cat timp e sezonul ridichilor rosii.
Ingrediente
felii de paine prajita (puteti folosi paine de secara sau paine taraneasca)
ridichi rosii
sare de mare grunjoasa
Crema de unt
100 gr unt (la temp. camerei)
30 gr smantana acra (fermentata)
1 lingurita cu varf verdeturi tocate (patrunjel si marar)
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa (sau fleur de sel; puneti mai putina, daca folositi sare normala)
Bucati: 8 tartine
- Se freaca bine untul pana e cremos. Se incorporeaza treptat smantana. Se adauga verdeturile si sarea si se omogenizeaza. Daca untul lasa zer, se scurge.
* crema se poate mixa si in robot sau cu mixerul manual - Prajiti painea cat de tare doriti, dar lasati-o sa se raceasca complet. Dati ridichile pe razatoarea mare sau taiati-le rondele subtiri.
- Ungeti feliile de paine cu unt, presarati deasupra ridichile si inca putina sare. Se servesc imediat.