Papricas de porc cu pastai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete romanesti
De azi pe maine. Este genul de mancare care e mai buna reincalzita, dupa ce sta o vreme. Am facut vineri seara acest papricas de porc cu ultimele pastai proaspete de anul asta si am avut mancare tot weekendul. Stiam ca o sa ne cada bine putina proteina dupa alergarea de duminica la Crosul Companiilor.
Ingrediente
600 gr pulpa de porc
600 gr pastai galbene (late sau rotunde)
1 ceapa mare (cca 200 gr)
1 lingura rasa boia dulce
1/2 ardei gras (galben)
1 rosie mica coapta
200 gr smantana grasa (25%)
2 linguri faina alba (40 gr)
sare, piper negru
3 linguri ulei
2 linguri de faina (pentru pudrat carnea)
Portii: 4-5
- Pastaile se spala si se rup segmente de 3-4 cm.
- Se taie pulpa felii subtiri, perpendiculare pe fibra. Se bat feliile cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper negru pe ambele parti. Se trec feliile de carne prin faina alba si se scutura excesul.
- Se incinge uleiul intr-o cratita/tuci si se prajesc feliile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor (cca 2 minute / parte). Prajiti-le in ture ca sa nu fie inghesuite. Daca e necesar, adaugati inca puti ulei la fiecare tura de carne pe care o prajiti. Scoateti carnea pe o farfurie.
- In grasimea ramasa se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute).
- Se trage cratita de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine, pana ceapa e uniform colorata.
- Se aseaza peste ceapa jumatate din feliile de carne. Se pune deasupra jumatate din pastai. Se aseaza restul de carne si deasupra restul de pastai. Printre pastai se intercaleaza felii de ardei si rosie.
- Se acopera totul cu apa (doar cat abia sa cuprinda totul; am pus aproape 1 l). Se presara sare dupa gust.
- Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mediu spre mic, fara capac, timp de 35-40 minute (verificati sa fie fierte pastaile dupa acest timp).
- Se freaca smantana cu faina intr-un bol. Se adauga pe rand 3 polonice din lichidul fierbinte din oala, amestecand sa se omogenizeze.
- Dati focul la mic sub cratita, sa nu mai clocoteasca continutul. Adaugati amestecul de smantana. Amestecati si lasati pe foc mic, pana sosul se ingroasa (cca 10 minute). In acest timp nu lasati continutul sa clocoteasca si amestecati des ca sa simtit cum se ingroasa. Dregeti mancarea de sare.
- E mai buna reincalzita, dupa ce sta o vreme.