Pasta din piept de pui
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple Retete romanesti
Este o reteta traditionala in familia mea, o facem de obicei din pieptul scos din supa de pui si supa, asa e mult mai gustoasa.
Ingrediente
1 piept de pui fiert (din supa; 250 gr carne fiarta)
300 ml supa de pui
4 catei usturoi
30 gr faina
4 linguri ulei
sare, piper negru
- Pieptul fiert l-am bagat in robot cat sa-l marunteasca un pic (cateva pulsuri), dar nu prea tare, sa mai ramana bucatele de carne, nu il faceti prea fin. Merge la fel de bine sa-l desfaceti fasiute cu mana si apoi il maruntiti un pic cu cutitul.
- Intr-o cratita se incinge uleiul si se calesc rapid cateii de usturoi striviti.
- Se adauga faina, amestecandu-se pana e absorbita in ulei. Daca doriti, se poate praji putin faina.
- Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand rapid cu telul. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand tot timpul. Cand sosul e ingrosat ca o smantana, adaugati carnea si amestecati. Lasati sa dea un clocot impreuna. Condimentati cu sare si piper negru.
- Se lasa sa se raceasca de tot, pasta e mai buna rece, in lpus devine tartinabila. A doua zi e si mai buna.
Maruntim pieptul de pui
Usturoi si faina calite
Pasta din piept de pui