Paste cu pesto alla siciliana
Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Ca sa parafrazez o reclama: prea simplu, prea ca-n Italia! Ce va puteti dori mai mult? :)
Ingrediente
500 gr paste (scurte sau tortellini; eu am folosit tortellini cu ricotta si spanac)
sare
Pesto alla siciliana
200 gr rosii cherry
10 frunze busuioc
35 gr urda usor sarata (ricotta salata)
35 gr parmezan
35 gr pinoli (seminte de pin)
15 gr migdale (eu am pus caju)
2 prize piper negru
10 rasnite fulgi de chili
50 ml ulei extravirgin de masline de calitate
Portii: 4
- Taiati rosiile in doua si strangeti fiecare jumatate intre degete astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Scoateti acest miez cu ajutorul unei lingurite. Nu trebuie sa va chinuiti sa scoateti chiar tot miezul, dar tot ce iese cand le presati sa fie scos.
- Puneti rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano (exceptand uleiul) intr-un blender si mixati bine pana se marunteste totul bine. Adaugati uleiul si continuati sa mixati pana obtineti o pasta. Verificati de sare si adaugati daca e cazul.
* pesto se poate pastra la frigider cateva zile.
** pesto e mai bun dupa ce sta macar 1 ora, aromele se dezvolta in acest timp. - Fierbeti pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le bine, dar pastrati 6 linguri de apa.
- Puneti apa intr-un bol si peste ea adaugati pastele scurse. Deasupra adaugati pesto-ul si amestecati usor pana pastele sunt acoperite. Gustati de sare.
* apa ajuta pesto-ul sa se amestece mai usor cu pastele - Serviti pastele cu extra parmezan presarat deasupra, cu o frunza de busuioc la mijloc si putin ulei de masline picurat peste ele.
Ingredientele pentru pesto
Pesto
Pesto alla siciliana
Paste cu pesto siciliano