Pastrav la cuptor

Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Reteta Pastrav la cuptor

Metoda mea preferata pentru pastravul gatit acasa. In 15 minute e pe masa! Cu aceasta metoda ma pot bucura de o piele crocanta si gustoasa si de carnea moale, perfect facuta (nici prea umeda, nici uscata) si bine infuzata cu lamaie si patrunjel. Sunt buni doar cu lamaie si o salata proaspata, cu mamaliguta si maioneza de usturoi / mujdei sau cu cartofi natur si sos de patrunjel.

Ingrediente

2 pastravi medii
1/2 legatura patrunjel
1 lamaie
2 linguri ulei
sare de mare, piper negru

Portii: 2

  1. Se curata pastravii. Eu le tai capul si coada doar ca sa-mi intre in tigaia antiaderenta, dar daca aveti tigaie mare care ii cuprinde ii puteti lasa intregi. Se usuca bine cu servetele de hartie, apoi se presara cu sare si piper negru proaspat macinat peste tot, inclusiv in interior.
  2. Se taie lamaia in doua pe lungime. O jumatate se taie felii (semi-rondele) subtiri. Se introduc feliile in peste (cam 3-4 bucati / pastrav). Se introduce apoi patrunjelul intreg.
  3. Se unge fiecare pastrav cu 1 lingura de ulei.
  4. Se incinge cuptorul la 200C.
  5. Pe plita, se incinge o tigaie antiaderenta (fara adaos de ulei). Se aseaza pastravii in ea. Se coc pe prima parte pana prind o rumeneala placuta (cca 3.5 minute).
  6. Se intorc cu grija pastravii (partea care a fost in jos este foarte moale, se rupe usor) si se mai lasa 1 minut.
  7. Se introduce tigaia cu pastravii in cuptorul incins si se coc 10 minute. Se servesc cu restul de lamaie taia in doua pe lungime.
    * daca nu aveti tigaie care sa mearga si la cuptor, cand incingeti cuptorul introduceti o tava termorezistenta; dupa ce pastravii sunt rumeni, ii transferati la cuptor in acea tava

Pastravul umplut cu lamaie si patrunjel

Pastravul umplut cu lamaie si patrunjel

Se coace pastravul pe prima parte

Se coace pastravul pe prima parte

Se intoarce

Se intoarce

Dupa 10 minute la cuptor

Dupa 10 minute la cuptor

Comentarii (10)

 

Michaela Carmen  acum 7 ani - 18 Ianuarie 2017 16:01  

:)
 

Daniela  acum 7 ani - 24 Ianuarie 2017 23:37  

Se pot prepara in acelasi fel si alte tipuri de peste? Poate o dorada? As prefera sa gatesc un peste fara oase....
 

Ioana  acum 7 ani - 26 Ianuarie 2017 09:46  

sigur ca da, daniela, doar sa nu fie foarte mari. la pestii mari trebuie sa cresti timpul de stat in cuptor.
 

Simona-Adina  acum 7 ani - 25 Februarie 2017 08:12  

Pastravul, un peste delicios, oricum l-ai pregati. Totusi, retetele simple, cu ingrediente putine, sunt cele mai bune.
 

Simona-Adina  acum 7 ani - 27 Februarie 2017 22:17  

A fost cina noastra de sambata. Pregatit intocmai dupa reteta ta. Delicios, iti multumim!
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Februarie 2017 10:10  

ma bucur! am vazut ca saptamana trecuta ai ales doua dintre retetele noi cu peste, sunt mai mult decat incantata.
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Iulie 2017 22:03  

Am gatit pastrav pe o plita pe aragaz, pe un Pat de sare nerafinata, se intorrc de pe o parte pe alta atunci cand capata o crusta , la fel am adaugat felii de lamaie si Putin condiment pentru peste, este delicios. Voi incerca si la cuptor :)
 

alinuta  acum 7 ani - 9 Octombrie 2017 18:18  

=P~ :p =P~
 

Oana  acum 4 ani - 11 Mai 2020 13:38  

Super, am facut-o in weekend cu dorada si a iesit minunat. Cu salata verde si lamaie, delicios!

 

Ioana  acum 4 ani - 11 Mai 2020 15:10  

Oana, e metoda mea preferata pentru gatit acasa pestele.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...