Pastrav cu piper verde la cuptor

Retete cu peste si fructe de mare Retete la cuptor

Reteta Pastrav cu piper  verde la cuptor

Aceasta reteta simpla poate fi preparata si cu alt tip de peste, eu obisnuiesc sa fac file de cod in aceste fel si este delicios. Piperul verde este mai aromat decat cel negru si nu asa iute.

Ingrediente

2 pastravi(a 500 gr fiecare)
100 gr unt
1 lingura piper verde boabe
5 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
sare, boia
faina

  1. Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 minute.
  2. Intr-un bol se sfarma piperul verde boabe. Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul, se amesteca bine. Se pune sosul intr-o tava.
  3. Se dau pastravii prin faina si apoi se dau prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra.
  4. Am mai pus in tava 50 ml apa (daca folositi file de peste nu mai puneti apa). Am dat la cuptor 20 minute la 190C, timp in care l-am stropit de cateva ori cu sosul din tava. Am mai lasat 10 minute la 240C ca sa faca crusta crocanta.
    * daca folositi peste file scurtati timpul la 10 minute la 190C si 10 minute la 240C

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

vio  acum 14 ani - 11 Octombrie 2010 22:20  

L-am pregatit asta seara si sunt foarte multumita de rezultat. E ft usor de preparat.
 

gaby  acum 13 ani - 14 Februarie 2011 14:20  

A iesit f bun,multumim pentru reteta,e ceva deosebit

[link]

Am combinat cu ciuperci facute pe plita , mamaliga,si sos de usturoi cu smantana.

 

Ancutza  acum 12 ani - 12 Martie 2012 17:19  

Am facut in week-end reteta aceasta si a iesit minunat , imi place mai mult decat cel prajit in faina de malai .Nota 10 !
 

liliana  acum 12 ani - 23 Martie 2012 17:06  

am mai facut o data si a iesit excelent acum ìl fac din nou pt ca e dezlegare la peste...abia astept.Nota 10 Ioana
 

ama  acum 11 ani - 23 Ianuarie 2013 14:08  

buna Ioana

vroiam sa te intreb cum as putea sa gatesc rindunica de mare ..eu stau in OLANDA si gasesc la piata tot felul de peste proaspat pe care nu stiu cum sa il gatesc ..rindunica nu prea m-a inspirat la modul cum arata cu botul turtit si ochii bulbucati dar cred ca merita incercat
 

Ioana  acum 11 ani - 23 Ianuarie 2013 14:14  

buna Ama, din pacate nu-ti pot oferi un sfat pe tema aceasta fiindca la noi, in zona Clujului, oferta de peste este foarte redusa. pana acum nu am avut placerea sa incerc acest peste ca sa-mi dau seama cum s-ar putea pregati cel mai bine.
 

Radu  acum 8 ani - 4 August 2016 10:51  

Ingrozitor
:-&
 

Oana P.  acum 3 ani - 30 Octombrie 2021 07:19  

Ioana, am niste bucati de merluciu, crezi ca merge sa-l prepar astfel? Cu ce merge cel mai bine ca garnitura?
 

Ioana  acum 3 ani - 2 Noiembrie 2021 11:48  

da, merge, ai grija la timpul de gatire doar daca pestii sunt mai micutzi.
garnitura... ar merge linte verde preparata ca si aici, e de sezon: [link] sau cu cartofi cu rucola ca aici: [link]
 

Oana P.  acum 3 ani - 3 Noiembrie 2021 13:07  

Rezultatul a fost foarte bun, carnea usor fada de merluciu a capatat savoare. O reteta de repetat.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...