Pate de mortadella

Retete aperitive Retete din Italia Retete de Craciun Retete rapide Retete simple

Micii mei Sherlock, care ghiceste repede, repede unde am fost in weekend? 3 zile surprinzatoare intr-un oras cu mancare fabuloasa! Acum fix o saptamana nu m-as fi asteptat ca asta sa mananc vineri dimineata la micul dejun.

Ingrediente

150 gr mortadella
50 gr crema de branza (am folosit robiolina)
25 gr parmezan
3 linguri smantana dulce pentru gatit
piper negru macinat
nucsoara

  1. Se taie mortadella cuburi si se pun in robot. Se mixeaza pana e bine maruntita.
  2. Se adauga crema de branza, parmezanul razuit si smantana. Se mixeaza iar pana aveti o pasta fina. Daca mai e nevoie mai puteti adauga putina smantana ca sa amestece usor robotul, sa se lege ca o pasta.
  3. Se gusta pasta obtinuta de sare si se adauga doar daca simtiti nevoia, mie nu mi s-a parut ca mai trebuie. Adaugati piper negru proaspat macinat (cam 1/8 lingurita) si razuiti putina nucsoara. Mixati iar sa sa amestece condimentele.
  4. Pastrati pateul de mortadella la frigider, dar se scoate cu 10-15 minute inainte ca sa aiba timp sa revina la temperatura camere, redevenind spumoasa. Se serveste pe paine prajita. Puteti sa il garnisiti cu rucola si cateva picaturi de crema de otet balsamic sau cu fistic prajit tocat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...