Pesto de ardei copti
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Bun ca sos pentru paste dar si in sandwichuri sau pe hamburgheri si carne la gratar. Sa va spun cum l-am mancat eu aseara: am facut tartine pe care am intins branza de capra, apoi am intins un strat de pesto si am decorat cu feliute de ceapa rosie si masline.
Ingrediente
3 ardei copti
2 linguri parmezan razuit
25 gr pinoli (sau migdale, caju; usor prajite intr-o tigaie fara grasime)
4-5 frunze busuioc proaspat (sau 1/2 lingurita oregano uscat)|
3 catei de usturoi
30 ml ulei de masline
1 1/2 linguri suc de lamaie
sare, piper
- Ardeii se coc si se curata dupa instructiunile de aici. Retineti sucul pe care-l lasa ardeii.
- Se pun ardeii intr-un blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza, dar nu chiar pana devine pasta fina... Daca e necesar sa subtiati pesto-ul, folositi sucul ardeilor.
- Se gusta de sare, piper si suc de lamaie si se mai adauga daca e cazul.
Pesto de ardei copti
Pesto de ardei copti