Pesto de rucola
Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa
Pesto de toamna cu nuca de anul acesta de la bunica si cea mai fresh si tanara rucola crescuta langa Cluj. Rucola, cu cat e mai tanara (chiar baby) cu atat are un gust mai delicat. Cand devine matura, gustul amarui si picant se intensifica. Iar cand frunzele sunt mari si planta e batrana, gustul amarui devine chiar neplacut. La acest aspect trebuie sa fiti atenti cand faceti acest pesto. Folositi o rucola proaspata a carui gust vi se pare placut cand o gustati direct din punga. Eu o prefer pe cea tanara aici.
Ingrediente
75-100 gr rucola (tanara)
50 gr nuca (neprajita)
45 gr ulei masline
30 gr parmezan razuit
1 catel mare de usturoi
2 linguri suc de lamaie
2 linguri apa
sare
- Intr-un mini-robot se pune nuca si se mixeaza pana se marunteste. Se adauga rucola si usturoiul si se mixeaza pana se maruntesc.
- Se adauga uleiul de masline, sucul de lamaie si putina sare si se mixeaza pana obtineti o pasta cat mai fina.
- Se adauga parmezanul si se mixeaza iar lung pana devine cremos. Daca pasta e foarte densa, se adauga apa si se mixeaza iar. Puteti folosi si mai multa apa daca doriti ca pesto-ul sa fie mai moale, ca un dressing. Cu 2 linguri iese ca un pate tartinabil.
- Dregeti de sare. Pastrati la frigider (nu se oxideaza).