Pide cu cascaval
Retete aluaturi Retete cu branza Retete ieftine Retete la cuptor Retete turcesti
Pide este o pizza turceasca in forma de barcuta. Cand este umpluta cu cascaval se numeste kasarli pide.
Ingrediente
Aluat
400 gr faina
250 ml lapte caldut
1 ou
3 linguri ulei
3/4 plic drojdie uscata
1 lingurita zaharĀ
1.5 lingurite sare
Umplutura
400 gr cascaval de capra (sau alt cascaval bun)
cateva fire patrunjel
Bucati: 8
- Se amesteca drojdia cu zaharul si putin din laptele caldut intr-o cana. Se lasa sa stea 10 minute, timp in care se va inspuma.
- Se amesteca faina cu sarea intr-un bol. Se face o gaura in mijloc si acolo se adauga restul de lapte, oul batut, uleiul, drojdia crescuta. Se framanta bine un aluat elastic, moale, dar nelipicios (puteti sa-l framantati o tura in masina de paine sau 2-3 minute cu robotul).
- Se lasa alautul sa stea 10 minute, intr-un bol acoperit.
- Se intinde putin aluatul cu mana pe masa de lucru si se impatura in trei. Se intoarce aluatul, se mai intinde o data si se impatura iar in trei. Se lasa sa stea 10 minute. Se repeta impaturirile cu pauza de 10 minute intre ele inca de doua ori.
- Dupa a treia impaturire, se lasa aluatul sa creasca la loc caldut, timp de 1 ora.
- Se incinge cuptorul la 200C, introducand si o oala mica cu apa chiar in partea de jos, pentru a produce abur.
- Aluatul se imparte in 8 bucati (cca 80 gr bucata) carora li se da forma de bila.
- Se intinde din fiecare bucata foaie alungita (poza 3), folosind un sucitor mai gros pe care-l manevrati doar cu miscari fata-spate.
- Se presara pe foaie cascaval razuit, lasand marginea libera. Se presara deasupra putin patrunjel tocat fin.
- Se ridica marginile peste cascaval (poza 4) si se preseaza bine la capete.
- Se prinde pizza de cele doua capete si si se ridica, mutand-o in tava cuptorului. Astfel, in timpul mutarii, pizza se va intinde un pic sub propria greutate.
* pe o tava de cuptor intra 2 pizza o data - Coaceti pizza timp de 15 minute.
* scoateti oala cu apa dupa ce ati introdus pizza in cuptor - Scoateti pizza pe un fund de lemn. Cu un cutit mare si lat, taiati pizza felii de latime (poza 6). Introduceti lama cutitului sub pizza, de-a lungul ei si mutati-o pe farfurie.
- Se serveste imediat, cat e calda.
Aluatul
Bucata de aluat pentru o pizza
Foaia lunguiata cu cascaval pe ea
Ridicam marginile si presam capetele
Pizza coapta
Pizza taiata
Comentarii (7)
Silvia acum 10 ani - 18 August 2014 10:22
Cred ca este gustoasa si se face usor.Deci pofta buna. ;)Nicole acum 10 ani - 19 August 2014 19:57
Pai si cu restul laptelui ce facem? Presupun ca se adauga la framantat, nu?Ioana acum 10 ani - 19 August 2014 20:28
uf, am uitat de el... doar sa-l scriu, din fericire in aluat l-am pus :)nicole acum 10 ani - 20 August 2014 00:03
:))) le-am incercat in seara asta, foarte faine au iesit;)Ioana acum 10 ani - 20 August 2014 07:32
minunat! :)Ioana Alexandra acum 10 ani - 22 August 2014 17:56
...putem pune si gorgonzola?...Camelia acum 6 ani - 16 Martie 2018 20:09
Minunate aceste pide!Impaturirea repetata a aluatului ii confera o pufosenie si o elasticitate perfecte pt un rezultat gurmand.
Reteta respectata, reusita garantata!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email