Pide cu cascaval
Retete aluaturi Retete cu branza Retete ieftine Retete la cuptor Retete turcesti
Pide este o pizza turceasca in forma de barcuta. Cand este umpluta cu cascaval se numeste kasarli pide.
Ingrediente
Aluat
400 gr faina
250 ml lapte caldut
1 ou
3 linguri ulei
3/4 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1.5 lingurite sare
Umplutura
400 gr cascaval de capra (sau alt cascaval bun)
cateva fire patrunjel
Bucati: 8
- Se amesteca drojdia cu zaharul si putin din laptele caldut intr-o cana. Se lasa sa stea 10 minute, timp in care se va inspuma.
- Se amesteca faina cu sarea intr-un bol. Se face o gaura in mijloc si acolo se adauga restul de lapte, oul batut, uleiul, drojdia crescuta. Se framanta bine un aluat elastic, moale, dar nelipicios (puteti sa-l framantati o tura in masina de paine sau 2-3 minute cu robotul).
- Se lasa alautul sa stea 10 minute, intr-un bol acoperit.
- Se intinde putin aluatul cu mana pe masa de lucru si se impatura in trei. Se intoarce aluatul, se mai intinde o data si se impatura iar in trei. Se lasa sa stea 10 minute. Se repeta impaturirile cu pauza de 10 minute intre ele inca de doua ori.
- Dupa a treia impaturire, se lasa aluatul sa creasca la loc caldut, timp de 1 ora.
- Se incinge cuptorul la 200C, introducand si o oala mica cu apa chiar in partea de jos, pentru a produce abur.
- Aluatul se imparte in 8 bucati (cca 80 gr bucata) carora li se da forma de bila.
- Se intinde din fiecare bucata foaie alungita (poza 3), folosind un sucitor mai gros pe care-l manevrati doar cu miscari fata-spate.
- Se presara pe foaie cascaval razuit, lasand marginea libera. Se presara deasupra putin patrunjel tocat fin.
- Se ridica marginile peste cascaval (poza 4) si se preseaza bine la capete.
- Se prinde pizza de cele doua capete si si se ridica, mutand-o in tava cuptorului. Astfel, in timpul mutarii, pizza se va intinde un pic sub propria greutate.
* pe o tava de cuptor intra 2 pizza o data - Coaceti pizza timp de 15 minute.
* scoateti oala cu apa dupa ce ati introdus pizza in cuptor - Scoateti pizza pe un fund de lemn. Cu un cutit mare si lat, taiati pizza felii de latime (poza 6). Introduceti lama cutitului sub pizza, de-a lungul ei si mutati-o pe farfurie.
- Se serveste imediat, cat e calda.
Aluatul
Bucata de aluat pentru o pizza
Foaia lunguiata cu cascaval pe ea
Ridicam marginile si presam capetele
Pizza coapta
Pizza taiata