Pilaf de bulgur cu carne de vita
Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita
O reteta foarte faina, o sa va placa, mai ales daca sunteti fani bulgur (nu ma vedeti, dar am ridicat ambele maini!).
Bulgur mare gasiti in supermarketuri, la standul cu produse bio sau in magazinele cu produse bio. Am pus si o poza comparativa cu bulgurul mare (folosit in aceasta reteta) si cel mic (care se prepara doar prin inmuiere).
Ingrediente
150 gr bulgur mare
300 gr carne tocata de vita (sau miel; sau mixta)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita condiment turcesc
2 linguri ulei
sare
Portii: 3
- Se caleste ceapa tocata in ulei pana se inmoaie bine de tot.
* puteti adauga si un ardei verde taiat patratele alaturi de ceapa - Se adauga carnea tocata si se soteaza, amestecand cand si cand pana-si schimba culoarea si sucul lasat se evapora.
- Se adauga pastele (de rosii si ardei) si condimentul si se amesteca bine. Fiti pregatiti, un miros demential se va ridica acum din oala ;) Se soteaza inca 5 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor pe fundul vasului.
- Se adauga 600 ml apa fierbinte si sare. Se aduce la fierbere si se pune capacul. Se da focul la mic. Se fierbe 20 minute.
- Se spala si se scurge bulgurul. Se adauga peste carnea, adaugand inca putina sare. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se stinge focul si se lasa sa stea, fara sa rdicati capacul, inca 10 minute. Se drege de sare.
- Se serveste cald cu 1 lingura de iaurt grecesc si menta (proaspata sau uscata) sau o salata proaspata de rosii si castraveti. E bun reincalzit.
Bulgur mare (stanga) si bulgur fin (dreapta)
Carnea (piept de vita) tocata peste ceapa
Sotam carnea cu pastele de rosii si ardei
Se adauga apa si se fierbe 20 minute
Se adauga bulgurul si se mai fierbe 10 minute
Pilaf de bulgur cu carne de vita
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
eli acum 9 ani - 19 Aprilie 2015 00:23
Si a fost un succes pe toata linia (sot, copil de 2 ani jumate). Iaurtul chiar face diferenta, e si mai gustoasa mancarea cu el. A doua oara am incercat si cu cantitati egale de bulgur si carne, ne-a placut mai mult asa. Merci de reteta si de sfaturi ;)Ioana acum 9 ani - 19 Aprilie 2015 17:30
;) ma bucur ca ai avut rabdare si ai gasit toate ingredientele, se vede ca recompensa a fost pe masura. sa va fie de bine!Beatrice acum 9 ani - 21 Septembrie 2015 16:35
Buna ziua:) exista posibilitatea de a inlocui pasta de ardei dulce in aceasta reteta si celelalte retete cu bulgur? folosesc un aragaz electric si e cam dificil de preparat.multumesc!Ioana acum 9 ani - 22 Septembrie 2015 09:17
Beatrice, oare pasta de ardei cumparata nu e o optiune buna in acest caz? exista pasta ungureasca (Piros Arany), iar la Carrefour gasesti pasta turceasca mult mai densa (biber salcasi scrie pe borcan).Mari Ana acum 8 ani - 6 Decembrie 2015 12:46
Am primit un pachet de bulgur mare cadou, asa ca la reteta asta mi s-a dus gandul imediat, ca era dorita demult si nu gaseam decat bulgur mic. Bineinteles ca s-a papat tot.Ioana acum 8 ani - 6 Decembrie 2015 17:32
vad, abia ai apucat sa fotografiezi din oala :) sa va fie de bine!Marinela Aurora Petre acum 8 ani - 7 Ianuarie 2016 20:18
In reteta scrie ca dupa ce adaugi apa, fierbi 20 min. La fotografii, scrie 30 min! Cat fierb carnea dupa ce am adaugat apa? 20 sau 30 min?
Ioana acum 8 ani - 7 Ianuarie 2016 20:53
da, 20 minute se fierbe carnea (pasul 4) si apoi inca 10 minute dupa ce ai adaugat bulgurul (pasul 5). o sa corectez in poza.alex alex acum 8 ani - 2 Aprilie 2016 11:36
exista posibilitatea de a inlocui pasta de ardei dulce in aceasta reteta si celelalte retete cu bulgur?Ioana acum 8 ani - 2 Aprilie 2016 12:48
Da, poti pune pasta de rosiiLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email