Pilaf de bulgur cu carne de vita
Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita
O reteta foarte faina, o sa va placa, mai ales daca sunteti fani bulgur (nu ma vedeti, dar am ridicat ambele maini!).
Bulgur mare gasiti in supermarketuri, la standul cu produse bio sau in magazinele cu produse bio. Am pus si o poza comparativa cu bulgurul mare (folosit in aceasta reteta) si cel mic (care se prepara doar prin inmuiere).
Ingrediente
150 gr bulgur mare
300 gr carne tocata de vita (sau miel; sau mixta)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita condiment turcesc
2 linguri ulei
sare
Portii: 3
- Se caleste ceapa tocata in ulei pana se inmoaie bine de tot.
* puteti adauga si un ardei verde taiat patratele alaturi de ceapa - Se adauga carnea tocata si se soteaza, amestecand cand si cand pana-si schimba culoarea si sucul lasat se evapora.
- Se adauga pastele (de rosii si ardei) si condimentul si se amesteca bine. Fiti pregatiti, un miros demential se va ridica acum din oala ;) Se soteaza inca 5 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor pe fundul vasului.
- Se adauga 600 ml apa fierbinte si sare. Se aduce la fierbere si se pune capacul. Se da focul la mic. Se fierbe 20 minute.
- Se spala si se scurge bulgurul. Se adauga peste carnea, adaugand inca putina sare. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se stinge focul si se lasa sa stea, fara sa rdicati capacul, inca 10 minute. Se drege de sare.
- Se serveste cald cu 1 lingura de iaurt grecesc si menta (proaspata sau uscata) sau o salata proaspata de rosii si castraveti. E bun reincalzit.
Bulgur mare (stanga) si bulgur fin (dreapta)
Carnea (piept de vita) tocata peste ceapa
Sotam carnea cu pastele de rosii si ardei
Se adauga apa si se fierbe 20 minute
Se adauga bulgurul si se mai fierbe 10 minute
Pilaf de bulgur cu carne de vita