Pilaf de orez
Retete garnituri Retete cu orez Retete ieftine Retete simple
Dupa cum ati observat, grecii nu se formalizeaza prea tare cand e vorba de mancare. Ca urmare nici macar la nunti nu se dezmint, asa ca felul principal pe care-l servesc este pilaful de orez. Un pilaf foarte simplu, asezonat doar cu piper si la final dres cu unt de capra si suc de lamaie. Rezultatul este unul cremos, mai ales ca una din regulile obligatorii pentru un pilaf reusit este fierberea orezului in supa de casa de pui sau miel. Fiindca folosirea untului de capra ar fi facut reteta inaccesibila pentru voi, cei care-mi cititi blogul, l-am inlocuit cu putin ulei de masline aromat cu oregano si piper si in plus am adaugat putina boia pentru culoare.
Puteti foarte rapid sa imbogatiti acest pilaf simplu cu alte arome iar in reteta am trecut cateva din ideile mele. Cea cu spanac si marar este preferata mea.
Ingrediente
1 cana orez cu bobul lung
2 1/2 cani supa de pui
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 lingurita rasa boia dulce
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare
- Puneti supa de pui intr-o oala, mai adaugati un strop de sare si aduceti-o la fierbere. Cand clocoteste adaugati orezul, amestecati sa se uniformizeze orezul in oala, dati focul la mic si lasati sa fiarba, bolborosind usor, cca 15 minute. Verificati orezul si acum el ar trebui sa fie fiert "al dente" iar supa inca nu e absorbita in totalitate. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati sa stea 10-15 minute, pana supa e absorbita in totalitate.
- In acest timp incingeti uleiul si caliti ceapa tocata foarte marunt pana se inmoaie bine.
* acum daca doriti sa imbogatiti pilaful puteti adauga: cabanos/carnati felii, salam cubulete, piept de pui fiert si taiat cubulete, ciuperci feliute, frunze de spanac impreuna cu putin marar tocat etc.; acestea se lasa la calit un pic si apoi se trece la pasul urmator; daca optati pentru varianta cu spanac si marar puteti omite boiaua - Stingeti focul si adaugati condimentele (boia, piper si oregano). Amestecati.
- Adaugati orezul peste uleiul condimentat de mai sus, adaugati si patrujelul tocat fin si amestecati bine, pana orezul are o culoare portocalie uniforma.
- Dregeti pilaful cu suc de lamaie dupa gust (eu am pus o lingura).