Piure de naut cu iaurt si salata de castraveti

Retete garnituri Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Piure de naut usurat de calorii. Pentru cremozitate, am folosit iaurt in locul pastei de susan sau a unei cantitati mari de ulei. Adaugand deasupra salata de castraveti cu verdeturi, am realizat ca mi-a iesit o combinatie fericita intre hummus si tzatziki.

Ingrediente

250 gr naut fiert (+ 50 ml apa in care a fiert)
100 gr iaurt grecesc
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita rasa ras-el-hanout
1/2 lingurita chimion macinat
1 lingura ulei masline
sare grunjoasa, piper negru

Salata de castraveti

1/3 castravete lung
15 frunze de menta
2 fire marar
fulgi de chili
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei de masline

Portii: 2
Calorii: 650

  1. In robot sau blenderul vertical se pune nautul, uleiul de masline si putina sare. Se mixeaza pana devine o pasta groasa.
  2. Se adauga iaurtul si condimentele (oregano, ras-el-hanout, chimion) si se mixeaza lung pana e cat mai fin posibil.
  3. Se gusta de sare si se adauga daca mai trebuie. Se rasneste mult piper negru si apoi, in timp ce continuati sa mixati, se picura putina apa in care a fiert nautul pana obtineti consistenta dorita (am adaugat 30 ml apa).
  4. Castravetele se taie in sferturi pe lungime si apoi felii nu foarte subtiri. Se presara cu sare si se adauga sucul de lamaie. Se adauga verdeturile tocate fin si uleiul de masline. Se amesteca si apoi se adauga fulgi de chili daca doriti.
  5. Se intinde piureul intr-un bol sau pe un platou. Se aseaza deasupra salata de castraveti. Se mai presara putina sare grunjoasa. Se serveste imediat dupa asamblare. 
    * piureul poate fi preparat din timp si pastrat la frigider; salata de castraveti se prepara doar cu putin inainte de servire.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...