Porc in sos de mustar
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide
Daca doriti o cina rapida aceasta e o reteta potrivita. Carnea fiind taiata foarte subtire se face rapid iar sosuletul e gustos, servit mai ales cu paste.
Ingrediente
350 gr file porc (pulpa)
2 linguri faina
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
putin unt pentru prajit
Sos de mustar
1 ceapa
50 ml vodca (sau vin alb sec)
150 ml smantana
1 lingura plina mustar
sare, piper
Portii: 3-4
- Taiem carnea felii subtiri. Feliile le introducem pe rand intr-o punga si le batem subtiri ca pentru snitele.
- Trecem feliile prin faina amestecata cu sarea, piperul si boiaua. Le scuturam bine sa cada excesul de faina.
- Intr-o tigaie incingem 1 lingura unt si prajim feliile de carne pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte.
* daca nu va incap in tigaie toate feliile o data, prajiti-le in mai multe ture, adaugand putin unt inainte de fiecare tura. - Scoateti carnea prajita pe o farfurie.
- In tigaie caliti ceapa tocata pana se inmoaie si apoi stingeti cu vodca (sau vin). Lasati sa se evapore putin.
- Adaugati smantana si condimentati sosul cu sare si piper. Dupa 1 minut adaugati mustarul, amestecati bine si mai adaugati 1/2 pahar apa. Aduceti la fierbere si asezati carnea in sos. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 5 minute pe fiecare parte. Daca sosul vi se pare ca se ingroasa prea tare in acest timp picurati putina apa.
- Serviti carnea si sosul langa o garnitura de paste.
Batem carnea
Dam feliile prin faina condimentata
Le prajim in unt...
pe ambele parti
Carnea in sosul de mustar