Porc Mu Shu

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide

Scoateti-va wok-ul din dulap si puneti-l la treaba! Nimic nu poate fi mai bun intr-o seara de vineri decat o chinezarie... poate doar sa fii invitata la ziua fratelui tau intr-o berarie ;) La multi ani, Ionut!

Ingrediente

1 muschiulet de porc (300-400gr)
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit fin (sau 1/4 lingurita ghimbir pudra)
6 fire ceapa verde
350 gr varza noua (sau varza Napa)
250 gr ciuperci (preferabil un mix de shiitake si urechi-de-lemn)
4 linguri muguri de bambus
2 oua
4 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare

Marinata

2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
2 lingurite amidon

Sos

1 lingura sos de stridii (oyser sauce)
1 lingura sos de soia
2 linguri vin rosu sec (sau vin de orez)
50 ml apa

  1. Incepem prin a pregati ingredientele: muschiuletul se taie felii subtiri si apoi fiecare felie in fasiute subtiri (vezi poza 2). Ceapa verde se taie rondele pe diagonala, pastrand separat partea verde de cea alba. Mugurii de bambus se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se taie betisoare (daca nu sunt gata taiate). Varza se taie fideluta fina. Ciupercile se taie betisoare subtiri (puteti folosi o razatoare). Bateti ouale cu 1 lingura de apa. Amestecati intr-o cescuta ingredinetele pentru sos si in alta cele pentru marinata.
    * daca gasitit ciuperci shiitake sau ciuperci urechi-de-lemn folositi-le! daca sunt uscate, inmuiati-le in apa fierbinte si apoi taiati-le fasiute; daca nu gasiti aceste ciuperci, le puteti inlocui cu champignon sau pleurotus cu am facut si eu
    ** e bine sa folositi varza noua pentru ca este mult mai frageda; daca nu gasiti, varza Napa este o alternativa buna
  2. Turnati amestecul de marinata peste fasiile de carne si amestecati bine. Lasati sa stea 30 minute.
  3. Intr-un wok incingeti foarte bine 2 linguri de ulei. Adaugati partea alba de la cepe, ghimbirul si usturoiul strivit. Amestecati rapid si cand incepe sa miroasa adaugati carnea. Prajiti carnea amestecand tot timpul, pana aceasta isi schimba culoarea, cca 3-4 minute. Gustati si vedeti daca este facuta. Daca da, scoateti-o din wok. Daca nu, mai lasati-o 1-2 minute. Scoateti carnea din wok.
  4. Incingeti in wok restul de 2 linguri de ulei. Adaugati varza. Prajiti amestecand mereu 30 secunde. Adaugati ciupercile si mugurii de bambus si mai caliti 30 secunde.
    * legumele se calesc asa scurt fiindca trebuie sa ramana crocante
  5. Trageti legumele in sus, pe peretii wok-ului, lasand mijlocul liber. Turnati acolo ouale batute si amestecati rapid in ele pentru a face jumari de oua. Cand acestea sunt prajite, trageti legumele peste si amestecati-le impreuna. Adaugati sosul si amestecati. Stingeti focul.
  6. Verificati mancarea de sare si adaugati dupa gust. Adaugati uleiul de susan si partea verde a cepelor. Amestecati totul usor.
  7. Serviti rulat in clatite mandarine sau in foi de tortilla. Daca doriti mancarea mai dulceaga, puteti turna deasupra fiecarui rulou un pic de sos hoisin.

Taiem carnea fasiute

Feliuta carne

Ciupercile si mugurii de bambus betisoare

Ceapa verde

Calim ceapa verde, usturoiul si ghimbirul

Adaugam carnea

Carnea e gata

Prajim scurt varza

Adaugam ciupercile si mugurii de bambus

Dam legumele la o parte si in centru punem ouale

Amestecam totul

Porc Mu Shu

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...