Prajitura cu branza si cacao
Retete cu branza Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete romanesti
Una dintre marile favorite la capitolul deserturi, vine exact dupa prajitura tavalita.
Eu o fac acum cu unt si cacao de buna calitate si blatul are un gust care aduce cu ciocolata de casa =P~ , insa maica-mea o facea pe vremuri cu margarina si tot era buna.
Ingrediente
Aluat
400 gr faina alba
250 gr unt la temperatura camerei (sau margarina)
150 gr zahar
3 linguri cu varf cacao
1 galbenus de ou
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri smantana
Umplutura
500 gr branza proaspata de vaca
1 plic zahar vanilat
200 gr zahar
2 galbenusuri de ou
2 linguri gris
3 albusuri de ou
- Aluatul: se freaca cu mixerul untul si zaharul timp de 2 minute. Se adauga galbenusul si se mixeaza pana e incorporat.
- Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se cern. Se adauga in aluat si se amesteca pana devine omogen (eu l-am amestecat cu mana, mi se pare mai usor). Daca aluatul nu se leaga, adaugati cate o lingura de smantana o data, pana obtineti o bila legata.
- Impartiti aluatul in doua bucati egale.
- Umplutura: se mixeaza branza cu zaharul si galbenusurile pana e omogen. Se adauga grisul si se amesteca iar.
- Se bat spuma tare albusurile de ou si se incorporeaza in trei transe in amestecul de branza.
- Se unge cu ulei o tava de 20 x 24 cm. Se intinde o bucata de aluat pe fundul tavii (eu l-am intins cu mana pe toata suprafata tavii si apoi l-am nivelat cu o rola, dar puteti folosi si fundul unui pahar).
- Se toarna umplutura in tava si se niveleaza.
- Restul de aluat se rade pe razatoarea mare, incercand sa il distribuiti egal pe toata suprafata prajiturii.
* testati aluatul imediat ce l-ati pregatit si daca este usor moale si nu se poate razui, doar puneti-l in frigider intre 30 minute - 1 ora si apoi va fi mai usor de lucrat. - Se coace prajitira la 180C pentru 40 minute.
- Se raceste complet, apoi se poate taia.
Aluatul cu cacao
Umplutura de branza
Foaia in tava
Umplutura in tava
Restul de aluat razuit