Prajitura de branza cu stafide
Retete cu branza Retete desert Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Cea mai simpla prajitura cu branza pe care am facut-o vreodata. E fara blat, fara faina, iese pufoasa si gustoasa.
Ingrediente
500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa de zer)
200 gr branza mascarpone
3 oua
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
100 gr stafide
30 gr gris
1/2 lamaie
1 priza sare
putin unt si faina pentru tava
- Stafidele se inmoaie cu 1/2 ora inainte in rom, sherry sau apa calduta.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu mixerul, impreuna cu zahar si zahar vanilat pana devine ca o crema.
- Se adauga branzeturile si se mai mixeaza 1 minut.
- Se adauga coaja rasa si sucul de la lamaie, stafidele scurse, grisul si sarea. Se amesteca.
- Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in trei transe in compozitia de branza, folosind un tel pentru a amesteca usor.
- Se unge cu unt o tava de 20 x 24 cm. Se pudreaza cu faina sau biscuiti maruntiti.
- Se pune compozitia in tava, se niveleaza, se bate tava de masa sa se aseze uniform. Se coace la 170C timp de 50 minute, pana e usor rumena desupra. Se stinge cuptorul si se lasa 10 minute inauntru. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se poate felia. La servire se poate pudra cu zahar pudra.
Compozitia in tava
Prajitura coapta
Comentarii (21)
Ultimele comentarii
Mari Ana acum 11 ani - 30 Aprilie 2013 20:05
Super cool prajiturica, am super mancat-o! (asta e comentariul fiica-mi). Eu ce as putea sa mai adaug? :) :)Ioana acum 11 ani - 1 Mai 2013 10:38
si eu sunt super bucuroasa :) am vazut si poza, ti-a iesit super faina.Ella acum 11 ani - 8 Mai 2013 22:51
Multumesc, Ioana, am facut si eu prajitura. Doar cu branza de vaci, fara mascarpone. In prima varianta am pus caise si merisoare uscate si coaja de lamaie. In a doua varianta am pus curmale si merisoare uscate si coaja de portocala. A doua varianta a fost castigatoare (nu-mi plac stafidele in prajituri si de-asta le-am inlocuit).O observatie: daca branza are totusi zer si nu vreti / nu aveti timp sa o scurgeti, se poate adauga mai mult gris.
viki acum 11 ani - 25 Mai 2013 12:20
Buna Ioana,,in loc de brinza dulce banuiesc ca se poate pune ricota? eu aici numai asa ceva pot gasi...corect?gramajul insa...la fel? si mai este nevoie sa pun gris,?avind in vedere ca ricota nu este f.zemoasa?
multumesc!!
Mirela acum 10 ani - 24 Februarie 2014 10:39
Gustoasa, cred ca va fi varianta mea de pasca fara aluat :PSimona acum 9 ani - 22 Mai 2015 12:07
Buna!Nu vad unde intra mascarponele, se amesteca cu branza?
Multumesc
Ioana acum 9 ani - 22 Mai 2015 13:05
la pasul 3, o sa scriu branzeturi ca sa fie mai clar ca se adauga si cea proaspata de vaca si mascarponele.Simona acum 9 ani - 22 Mai 2015 14:04
da ok, scria branzeturile dar eu nu am remarcat pluralul....scuzeIoana acum 9 ani - 22 Mai 2015 14:10
simona, ai citit bine, am modificat eu dupa ce mi-ai semnalat ca nu e clar.Simona acum 9 ani - 22 Mai 2015 14:29
aha, multumesc multLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email