Prune uscate umplute cu nuci
Retete desert Retete cu fructe Retete rapide Retete simple
Doamne, cu reusita e combinatia! Oare de ce am mancat pana acum prunele uscate goale?
Ingrediente
prune uscate fara samburi
samburi de nuci
200 gr smantana
1 pliculet zahar vanilat (bourbon)
1 lingura zahar
putina scortisoara pentru decorat
- Se pun prunele intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa se rehidrateze pentru cca 30 minute. Se scurg si se absorb cu servetele de bucatarie.
- Se introduce in fiecare pruna cate 1/2 sau 1/4 sambure de nuca (in functie de cat e de mare pruna). Este indicat ca aceasta operatiune sa se faca cu macar cateva ore inainte de servire pentru ca samburii de nuca sa aiba timp sa se inmoaie un pic.
- Se freaca smantana cu zaharul pana acesta este dizolvat complet.
- In cupe mici de sticla se pune un strat de smantana, apoi cateva prune, alt strat de smantana, iar prune si la final smantana.
- Se presara, cu ce altceva decat scortisoara.
Prune umplute cu nuci
Smantana cu zahar
In bol