Pui cu cartofi dulci la cuptor

Retete cu cartofi Retete cu carne de pui Retete simple

O reteta pe cat de simpla, pe atat de satisfacatoare. A pornit de la ideea de a folosi sucul care imi ramane in borcanul cu ghimbir murat.

Ingrediente

4 pulpe de pui (dezosate, fara piele)
2 cartofi dulci mari (aprox. 500 gr)
5 linguri suc de pe ghimbir murat
1 legatura ceapa verde tanara (aprox. 1 lingura cu varf ceapa tocata)
susan prajit
putin ulei pentru uns pulpele si cartofii
sare, piper negru, turmeric

Portii: 2
Calorii:
700 cal / portie

  1. Pulpele se taie in doua, ca sa avem bucati mai mici. Se presara generos cu sare, piper negru si turmeric. Se picura putin ulei si se maseaza sa se acopere uniform de condimente.
  2. Cartofii se curata, se taie rondele groase de aprox 1 deget si se condimenteaza ca si cartofii.
  3. Se aseaza cartorii intr-o tava termorezistenta. Deasupra si printre ei se pun bucatile de carne. Se toarna peste ele sucul de ghimbir.
  4. Se dau la cuptor, la 200C, pana carnea e facuta si placut rumena (aporx. 45 minute).
  5. Se scot carnea si cartofii din tava pe platoul de servire. In sucul ramas in tava se adauga ceapa tocata rondele si se amesteca, se va gati usor de la caldura tavii si a sosului.
  6. Se toarna sosul peste cartofii de pe platou. Se presara totul cu susan prajit.
  7. E bun imediat sau reincalzit. La servire am tocat si putin ghimbir murat alaturi.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...