Pui cu ciupeci si ierburi Provence
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
E o reteta cu ingrediente simple insa ierburile Provence ii dau o aroma speciala.
Ingrediente
500 gr carne pui
1 lingura ierburi Provence
2 morcovi medii
300 gr ciuperci
2 rosii foarte coapte (sau 2 lingurite pasta rosii)
cateva fire de patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei masline
- Carnea o taiem bucati medii. Eu am folosit 6 pulpe de pui dezosate si fara piele pe care le-am taiat in doua, dar se poate folosi orice parte din pui. O punem la prajit pana se rumeneste pe ambele parti in ulei.
- Adaugam 3 cani de apa, morcovii taiati rondele si ierburile Provence. Saram si piperam dupa gust. Lasam la fiert pana carnea e facuta, cam 30-40 minute.
- Adaugam rosiile despielitate si facute piure in robotel (sau le dati pe razatoare; sau inlocuiti cu pasta de rosii). Lasam la fiert inca 10 minute.
- Adaugam ciupercile (intregi daca sunt mici, altfel le taiati felii) si patrunjelul tocat si mai fierbem 10 minute.
Prajim carnea
Fierbem cu morcovi si ierburi Provence
Adaugam rosiile piure
Adaugam ciupercile
Pui cu ciupeci si ierburi Provence
Comentarii (61)
Ultimele comentarii
pishkot acum 13 ani - 30 Septembrie 2011 10:18
astazi cred ca o sa fac si eu reteta ta,insa o sa pun doar jumatate din cantitati, sa fiu sigura ca terminam mancarica la o singura masa azi.reduc si timpu de fierbere/prajit/calit la jumatate??
sa ai o zi frumoasa :)
daniela acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 16:26
buna imi pare super buna mancarea dar vreau si eu o idee diferita cu carne de pui sincer nu stiu ce sa mai preparIoana acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 17:03
aici ai toate retetele mele cu pui: [link]iulian acum 12 ani - 11 Ianuarie 2012 22:10
am facut aceasta reteta nota 0 vaaarzaRamona acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 21:51
Tocmai am savurat puiul gatit dupa aceasta reteta: foarte bun. E adevarat ca am sansa de a trai in Franta, deci a fost usor cu ierburile de Provence, originale ;). Multumesc pentru reteta.Am gasit mai multe idei interesant pe care le voi incerca.
Pe curand!
Diana acum 11 ani - 21 Iunie 2013 11:26
O intrebare am...ciupercile le cureti si le fierbi inainte? sau le pui direct fara fierbere in prealabil? Te intreb pt ca de cate ori fac cate o tocanita sau altceva cu ciuperci, imi lasa o apa neaga, de sticta tot aspectul mancarii.Ioana acum 11 ani - 21 Iunie 2013 11:36
nu le curat, doar le spal sau sterg. dar aleg pentru tocanite sau sotat doar ciupercute mici si ma uit sub palarie sa nu aiba lamelele mari si negre. acelea inegresc mancarea asa tare. daca te uiti in poza 4 de jos observi ca zona cu lamele nici nu este expusa la aceste ciuperci.mihai acum 9 ani - 21 August 2015 14:00
Am facut o data si a fost ok.Acum vreau sa mai fac si am o intrebare: n-ar merge si o ceapa?
Ioana acum 9 ani - 21 August 2015 14:02
mihai, poti pune si o ceapa.pishkot acum 7 ani - 11 August 2017 09:37
Buna bun bun bun :) ma uit la reteta ca are 9 ani de cand ai postat o si eu inca nu m am saturat de ea :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email