Pui in sos cu piper negru
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
O reteta cu o aroma mult mai fina si mai subtila decat a retetei de ieri. As zice chiar ca are un gust "elegant". Si ca sa fie in acord cu aceste senzatii pe care le provoaca papilelor gustative, am lasat sosul alb. Insa daca il doriti mai colorat, putin turmenic va rezolva problema.
Ingrediente
700 gr piept de pui
1 lingurita cu varf pasta de ghimbir si usturoi
1/2 pastaie cardamom verde
2 foi dafin
3 cuisoare
1 bucata scortisoara de cca 3 cm
1 lingura cu varf pasta de ceapa
100 gr alune caju facute unt dupa tehnica de aici
150 gr lapte de cocos
1 lingurita rasa coriandru macinat
1 lingurita rasa sare
3 prize chimion macinat (cumin)
1 lingura rasa piper negru boabe
3 linguri smantana dulce pentru gatit (optional)
4 linguri ulei
Portii: 4
- Se taie pieptul de pui cuburi mai maricele. Se amesteca cu pasta de ghimbir si usturoi si se lasa deoparte pana pregatiti restul ingredientelor.
- Se mixeaza in robot pasta de ceapa cu untul de caju, laptele de cocos si 1/2 cana apa.
- Piperul negru se mixeaza scurt in masina de cafea sau se striveste intr-un mojar cu pistil. Piperul trebuie macinat mare.
- Se incinge intr-o tigaie uleiul. Se adauga bobitele din pastaia de cardamom, dafinul, cuisoarele si scortisoara. Se prajesc pana foile de dafin se rumenesc un pic.
- Se adauga puiul marinat in pasta de ghimbir-usturoi si se amesteca bine. Se prajeste pana carnea isi schimba culoarea.
- Se adauga peste pui pasta de ceapa-caju-cocos si se amesteca bine.
- Se condimenteaza cu coriandru, cumin si sare. Se adauga piperul negru. Se amesteca totul si se mai adauga o cana de apa.
- Se fierbe cu capac, la foc mic, pentru 1 ora.
- Se stinge focul si se adauga smantana.
- Se serveste cu orez.
Pasta de ceapa cu unt caju
Piperul negru macinat mare
Prajim condimentele
Adaugam puiul, pasta de ceapa-caju si condimentele macinate
Comentarii (8)
Oferte de turism acum 13 ani - 12 Ianuarie 2011 12:07
Mmmmm. Suna delicios. E o reteta indiana cu siguranta.Ioana acum 13 ani - 12 Ianuarie 2011 12:10
da, numele ei indian este Murg kali mirch, unde murg = pui si kali mirch = piper negruBogdan acum 13 ani - 3 Iunie 2011 17:21
este incredibila retata si nici nu am apucat sa o fac inca.. mi-am dat seama undeva pe la mijlocul ingredientelor ca o pregatire serioasa inainte de a incepe sa gatesc reteta asta este inevitabila ^^ dar nu ma dau batut .Ioana acum 13 ani - 3 Iunie 2011 17:25
bravo! dupa ce iti pregatesti toate componentele (pasta de ceapa, cea de ghimbir-usturoi, untul caju) e destul de simplu de preparat. iar pastele de cate-ti vorbeam le poti face cu cateva zile inainte fiindca rezista la frigider si ce-ti ramane (daca faci mai mult) poti pune in congelator fara grija. si oricum acele paste se folosesc si la alte manvcaruri indiene, deci merita facute.Bogdan acum 13 ani - 11 Iunie 2011 21:32
salut Ioana, ms mult de tot pentru reply >:D< chiar vroiam ma uitam pe aici din nou sa vad cum si de unde imi cumpar toate cele necesare. (drept spus, acum sunt in Germania si am probleme serioase in a identifica ingredientele ca sa nu mai zic ca aici sansele sa gasesti o leura de exemplul sunt 0) totusi cardamom-ul e acelasi si nu il gasesc inca :(. Partea geniala la pastele astea, cum spuneai si tu pot fi folosite si la alte mancaruri indiene, dupa cum mai si vazut pe site:D si chiar urma sa te intreb daca tu ai toate ingredientele astea prin casa in mod normal sau te organizez cumva saptamanal? Pentru mine asta inseamna o disciplina serioasa de tot.. asa ca fac si eu tot posibilul. Ms din nou pentru tipp: chiar le voi pune in congelator si chiar facusem una din retete cu pasta de ghinbir si usturoi, mai exact cea cu Creveti in sos dulce-iute. A iesit genial.. pur si simplu nu gasesc alt cuvant. Multa bafta la gatit in continuare. BogdanIoana acum 13 ani - 13 Iunie 2011 09:38
bogdan, trebuie sa gasesti cardamom in germania fiindca este unul din ingredientele din carnatii albi care se servesc fierti si cu un covrig langa. poate sub denumirea de Kardamon il vei gasi. un var al meu sta intr-un orasel universitar langa granita cu elvetia si ma tot invita la el sa-mi cumpar condimente de la magazinele lor. am inteles ca sunt magazine turcesti, indiene etc... ale imigrantilor. poate te ajuta aceasta informatie.nu ma organizez chiar saptamanal, fiindca nu fac mancare asiatica chiar asa des. dar cand am in plan, vinerea seara sau sambata fac pastele care-mi lipsesc si in timpul saptamanii le folosesc. ce ramane congelez. pasta de ceapa trece repede. restul insa le fac mai rar fiindca se foloseste cant. mica.
supa de pui si de vita mai fac din cand in cand, astfel incat sa le am tot timpul in congelator, macar una din ele. le folosesc la sosuri si alte mancaruri in loc de apa. chia sambata mi s-a terminat supa de vita asa ca trebuie sa fac rapid inca o tura.
Oana acum 4 ani - 25 Octombrie 2020 16:14
Whoa, cate arome! Desi nu stiam la ce sa ma astept ca rezultat, desi in etape si cu preparative, felul asta chiar ne-a impresionat. Au mancat si copiii (ceea ce nu e niciodata garantat cu retetele noi), iar noi adultii ne-am desfatat pe indelete. Un big like de la noi!Ioana acum 4 ani - 26 Octombrie 2020 11:24
E o reteta mai migaloasa, ma bucur ca efortul a fost apreciat de toti!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email