Pui cu lamaie si rucola
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple
Iubiori de lamaie, asta e pentru voi, sosul contine si suc si coaja de lamaie. Alaturi, muuulta rucola. Da, uneori pranzul poate fi atat de simplu.
Ingrediente
1 piept de pui mic dezosat (cca 300-400 gr, cu sau fara piele)
sare, piper, fulgi chili
4 catei usturoi
80 ml vin alb sec
1/2 lingurita faina
1/2 lamaie
1 lingurita zahar brun
oregano
2 linguri ulei
30 gr unt
2 maini rucola
1-2 linguri ulei
putin suc de lamaie
sare
Portii: 2
- Pieptul de pui se taia in doua (cei doi lobi). Se presara cu sare, piper si chili pe ambele parti si se lasa la temperatura camerei intre 30 minute si o ora daca aveti timp.
- Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si asezati pieptul cu partea cu pielea (sau partea unde a fost pielea) in jos. Prajiti timp de 1 minut (pana se rumeneste usor) si apoi intoarceti si mai prajiti 1 minut pe cealalta parte. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati sa se coaca cam 7-8 minute (daca folosit piept de pui mai mare, puteti creste timpul de coacere la 10 minute).
- Scoateti pieptul din tigaie si acoperiti-l cu folie de aluminiu pana la servire.
- Tigaia in care s-a fript puiul puneti-o din nou pe plita. Adaugati untul si cand s-a topit adaugati usturoiul strivit. Caliti usturoiul doar pana miroase frumos (maxim 1 minut). Adaugati faina si amestecati sa se absoarba in grasime.
- Stingeti cu vin si fierbeti pana s-a evaporat pe jumatate (in tigaie veti avea ceva asemanator cu un sirop mai gros). Adaugati coaja rasa de la 1/4 lamaie, sucul de la 1/2 lamaie (cam 3 linguri), zaharul, 30 ml apa si oregano. Lasati sa fiarba doar cam 15 secunde.
- Asezati cate un piept pe farfurie. Langa el puneti cate o mana buna de rucola (presarata doar cu putina sare, stropita cu ulei masline si putin suc de lamaie). Turnati jumatate din sos (cca 2-3 linguri, nu iese mult) peste pui. Serviti imediat.