Pui cu paste orzo

Retete din Grecia Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete ieftine

A doua oara e cu noroc! Asa e vorba, dar eu cred ca experienta si nu norocul este cea care ne duce la rezultate din ce in ce mai bune.

Am facut alaltaieri acest giouvesti de pui asa cum se cuvine: la cuptor si cu orzo adaugat cam cu 45 minute inainte de final. A fost un dezastru: orzo s-a facut terci. Trebuia sa-mi urmez instinctele si sa-mi dau seama ca niste paste asa mici nu au cum sa stea la cuptor atata timp... Eh, dar asa e cand folosesti prima data un produs nou, te increzi in sfaturile date de cei cu experienta. Asa ca aseara am refacut reteta si orzo a iesit perfect. De asemenea am decis ca de data asta sa-l fac pe aragaz, nu in cuptor, fiindca carnea de pui fierbe oricum repede si nu e cazul sa ma complic cu cuptorul. Folosirea cuptorului este ideala pentru carnea de vita sau miel , dar pentru bucati de pui asa mici nu-si are sensul. Prin aceasta schimbare si prin faptul ca am folosit sos de rosii gata preparat, reteta migaloasa de giouvesti s-a transformat intr-una simpla si comoda.

In Grecia, orzo il gasiti sub denumirea de kritharaki ( κριθαράκι ). La noi nu se prea gaseste , dar cred ca poate fi inlocuit cu succes cu paste tip cus-cus.

Ingrediente

400 gr pulpe de pui dezosate (4 pulpe)
200 gr paste orzo
80 ml sos de rosii in stil grecesc
1 ceapa
1/2 lingurita oregano uscat
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper
branza maturata (kefalotyri, pecorino, parmezan)

Portii: 3

  1. Nota: sosul de rosii in stil grecesc l-am preparat dupa reteta de aici, dar in plus am adaugat si 2 cuisoare
  2. Se taie pulpele in patru. Intr-o oala larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pana-si schimba culoarea pe toate partile. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana se inmoaie foarte bine, amestecand din cand in cand.
  3. Se adauga sosul de rosii, 700 ml apa, oregano si sare si piper dupa gust. Se aduce la fierbere, apoi se pune capacul si se fierbe la foc mediu timp de 20-25 minute (pana carnea e fiarta).
  4. Se adauga orzo si sare. Se amesteca si apoi se scutura tigaia sa se aseze pastele uniform. Se pune capacul iar pe oala, se da focul la mic si se lasa la fiert inca 15 minute. In acest timp scuturati tigaia din timp in timp, mai ales pe final (astfel lichidul se va distribui uniform si pastele nu se vor lipi de fund). La final, cand orzo e gata de fiert, mai trebuie sa se vada putin lichid la suprafata (vezi poza principala). In niciun caz nu fierbeti pana orzo devine uscat la suprafata. Daca cumva vi se pare ca se intampla acest lucru cat timp orzo fierbe, adaugati putina apa fierbinte si scuturati tigaia.
  5. Stingeti focul si lasati oala sa stea inca 5 minute, asa acoperita.
  6. Serviti presarat cu branza rasa.

Paste orzo

Pui cu paste orzo

Pui cu paste orzo

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...