Pui cu rosii si cartofi noi
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete simple
Este o reteta Jamie Oliver, am adaptat-o doar la verdeturi ca sa fie pe gustul nostru. Mi-a placut mult ca e simpla si aromele din verdeturi intra bine in carne dar si in cartofi, deoarece sunt striviti.
Ingrediente
4 pulpe superioare de pui dezosate
500 gr cartofi noi
300 gr rosii micute (cherry)
2-3 catei usturoi
1 lingurita oregano uscat
1-2 lingurite ierburi provence (dau o aroma super, trebuie puse)
1 legatura patrunjel
sare, piper, boia
ulei
Portii: 3
- Cartofii se spala si se freaca cu o perie sau un burete de sarma (nu se curata de coaja) si se pun la fiert in apa cu sare. Rosiile se oparesc in apa fiarta 30 secunde si se despieliteaza.
- Intre timp taiem pulpele de pui in 2-3 fasii si le prajim rapid in putin ulei doar cu sare si piper, cat sa capete culoare. Presaram si putina boia in ultimele 10 secunde de prajit sa coloram carnea.
- Cartofii ii strecuram si ii punem intr-o tava termorezistenta. Se strivesc usor cu dosul unei linguri, cei foarte mici pot fi lasati intregi. Adaugam deasupra rosiile si bucatile de pui.
- Facem in blender un sos de verdeturi din oregano, ierburile provence, patrunjel, usturoi si ulei (cateva linguri bune sa iasa o pasta moale) si sare si piper. Turnam sosul peste tot ce e in tava. Amestecam usor. Mai piperam, saram dupa gust.
- Se da la cuptor cam 30-40 min la 240C, pana cand puiul devine crocant la suprafata.
Ierburi provence
Fierbem cartofii
Prajim bucatile de pui
Strivim cartofii in tava
Adaugam puiul si rosiile
Turnam sosul deasupra si amestecam usor