Pui in sos de usturoi cu mamaliguta

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple Retete romanesti

Aceasta e o reteta romanesca adevarata de la mama mea, e atat de buna ca nu te mai saturi.

Chiar am folosit aripioare, desi in poze arata mai mult a pulpe, dar pe cutie scria ca sunt "atent selectionate si fara varfuri"... oricum erau niste aripioare uriase. Puteti folosi orice carne de pui de la pulpe pana la pui intreg pe care-l portionati.

Ingrediente

500 gr carne de pui (am folosit aripioare)
sare, piper
1 lingurita boia
1 1/2 cana apa
1/2 legatura patrunjel
4 catei mari de usturoi
putin ulei

Mamaliguta

3 cani apa
1 cana malai
sare

  1. Se incinge ulei intr-o oala si se pun aripioarele. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti.
  2. Se presara boiaua peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
  3. Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.
    * timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare.
  4. Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Fierbeti la foc mediu, iar cand incepe sa se ingroase mamaliga dati focul la mic si amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
    * daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase!
  5. Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.
  6. Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.

Puiul la fiert cu condimente

Pui cu sos de usturoi

Pui in sos de usturoi cu mamaliguta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...