Pui piri-piri

Ingrediente

6-8 pulpe inferioare de pui
6-8 linguri sos piri-piri
1/2 lamaie
2-3 linguri ulei

Condiment piri-piri

1 lingurita boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi de ceapa uscata
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita chili

  1. In masina de cafea se macina toate ingredientele pentru condiment.
  2. Se adauga peste ele uleiul si sucul de la lamaie. Se amesteca bine.
  3. Se toarna condimentul peste pulpe si se maseaza bine. Daca aveti timp se lasa cateva ore sa se marineze.
  4. Se dau pulpele la cuptor, la 220C, pentru cca 45 minute, pana sunt perfect coapte.
  5. Se scot pulpele intr-un bol si se toarna sosul piri-piri peste ele. Se amesteca pana sunt acoperite de sos.
  6. Se servesc imediat, cat sunt calde. Sosul care se va forma pe fundul bolului prin amestecarea sucului lasat de pui cu sosul piri-piri este delicios.

Condiment piri-piri

Condiment piri-piri

Pulpe condimentate

Pulpe condimentate

Puiul fript cu sos piri-piri

Puiul fript cu sos piri-piri

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 08:43  

am rezolvat problema. cred ca aveti ceva configurari speciale de securitate la browser care duce la acest comportament. confirmati-mi va rog ca acum e ok.
 

Camy  acum 12 ani - 11 Februarie 2012 10:24  

Nu stiu cum se prepara sosul chili? Am nevoie de niste indicatii mai concrete va rog:))
 

Ioana  acum 12 ani - 11 Februarie 2012 10:26  

reteta pentru sosul piri-piri este aici: [link]
textul care e albastru e link
 

Ardelean Ancuta  acum 12 ani - 25 Mai 2012 19:28  

Buna Ioana, in tava cu pulpele nu ai pus nimic ? Putina apa ? Este suficient cat lasa carnea ? Nu se ard?
 

Ioana  acum 12 ani - 28 Mai 2012 08:57  

le-am pus pe tava cuptorului acoperita cu hartie de copt si le-am copt asa simplu, fara apa. se pot intoarce la jumatatea timpului.
 

Ancutza Ardelean  acum 12 ani - 28 Mai 2012 10:56  

Am pus in tava putina apa si s-au facut perfect. Au fost delicioase , din pacate le-am servit fara sosul piri-piri, nu am avut toate ingredientele pentru sos.
Sunt sigura ca, cu sos sunt mult mai bune. Data viitoare ...
 

Christiana  acum 12 ani - 25 Iulie 2012 20:42  

Am vazut ca se foloseste si chilli. Cred ca este foarte bun dar am o intrebare. :) Este putin iute sau este destul de iute? Mersi! (Scuze daca exprimarea mea este neclara)
 

Abigail  acum 10 ani - 6 Iulie 2014 00:35  

Eu nu am toate ingredientele pentru sosul piri-piri; insa am cumparat de la Lidl o sticluta cu sos piri-piri iute. E in regula daca il folosesc pentru acela?
As vrea tare mult să probez reteta asta de pulpe piri-piri.
 

olga  acum 9 ani - 22 Iunie 2015 14:51  

Condiment facut, sos piri-piri facut, rezultat -demential!!! ;)
 

Oana  acum 5 ani - 18 Martie 2019 13:03  

Mmmm, de-a dreptul delicioase cu sosul piri-piri.
Am gatit zeci de retete de pe site-ul tau si am primit reactii foarte bune, ceea ce spune multe despre calitatea retetelor si a metodei de redactare. Ioana, esti o adevarata inspiratie si iti multumesc pentru suportul de nadejde pe care il gasesc aici. Astept cu nerabdare retete noi!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...