Pui piri-piri
Retete de mancaruri cu carne Retete portugheze Retete cu carne de pui Retete simple
Bun de-ti lingi degetele!
Ingrediente
6-8 pulpe inferioare de pui
6-8 linguri sos piri-piri
1/2 lamaie
2-3 linguri ulei
Condiment piri-piri
1 lingurita boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi de ceapa uscata
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita chili
- In masina de cafea se macina toate ingredientele pentru condiment.
- Se adauga peste ele uleiul si sucul de la lamaie. Se amesteca bine.
- Se toarna condimentul peste pulpe si se maseaza bine. Daca aveti timp se lasa cateva ore sa se marineze.
- Se dau pulpele la cuptor, la 220C, pentru cca 45 minute, pana sunt perfect coapte.
- Se scot pulpele intr-un bol si se toarna sosul piri-piri peste ele. Se amesteca pana sunt acoperite de sos.
- Se servesc imediat, cat sunt calde. Sosul care se va forma pe fundul bolului prin amestecarea sucului lasat de pui cu sosul piri-piri este delicios.
Condiment piri-piri
Pulpe condimentate
Puiul fript cu sos piri-piri