Pulpe umplute

Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Pasti

In mijloc avem ciuperci, ficatei si fistic. Plus un strop de sherry, fiindca se stie ca sherry-ul iubeste ficateii. Iar in exterior un strat crocant de bacon. Pana la urma pulpele sunt... doar de umplutura?!?

Ingrediente

5-6 pulpe dezosate de pui (fara piele)
20-24 felii de bacon (subtiri si lungi)
sare mare, piper
1-2 linguri ulei sau 1 lingura untura de rata (pentru prajit)

Umplutura

4 ficatei de pui
150 gr ciuperci
1 ceapa medie
1 lingura cu varf fistic (prajit si sarat)
3 linguri sherry Tio Pepe Fino (sau vin alb sec)
1 catel usturoi
2 linguri ulei
lapte (optional)

Bucati: 5-6

  1. Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul.
  2. Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si ciupercile taiate felii mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se caleste totul la foc mediu, cca 3 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ficateii si-au schimbat culoarea pe ambele parti. Nu vor fi facuti in centru, dar e ok asa. Se stinge cu sherry sau vin si se mai lasa 1 minut pe foc, pana sherry-ul e evaporat.
  3. Se lasa umplutura sa se racoreasca. Apoi, fie tocati umplutura cu cutitul, fie o macinati scurt in robotel. Nu trebuie sa faceti pasta umplutura, doar sa fie maruntita.
  4. Scoateti fisticul din coaja (daca e cazul) si frecati-l intre degete pentru a elimina pielita. Pisati intr-un mojar tot fisticul. Adaugati-l la umplutura impreuna cu usturoiul strivit. Omogenizati. Dregeti umplutura de sare si piper.
  5. Asamblam rulourile: pentru fiecare rulou puneti pe masa de lucru o bucata mai marisoara de folie de aluminiu. Ungeti folia in centru cu un strop de ulei. Presarati sare si piper in acea zona. Asezati in centrul foliei cate 4 felii de bacon, suprapunandu-le usor.
  6. Asezati deasupra cate o pulpa dezosata. Asezati peste pulpa 1 lingura de umplutura careia ii dati forma de rulou. Rulati pulpa peste umplutura. Asezati pulpa la un capat al baconului si rulati, ajutandu-va de folia de dedesubt. Rulati folia strans in jurul ruloului si invartiti-o la capete cand e gata.
    * vezi poze pentru a fi mai clar cum formam rulourile
  7. Puneti la fiert multa apa intr-o oala mai larga. Cand fierbe, puneti rulourile infoliate in apa, dati focul la mediu si lasati la fiert cca 30 minute.
  8. Scoateti rulourile pe un platou si dupa ce se racesc, dati-le la frigider, macar cateva ore. Ideal ar fi peste noapte, ca sa aiba timp baconul sa se fixeze in jurul pulpei.
  9. Cand doriti sa le serviti, scoateti rulourile din folie. Prajiti-le intr-o tigaie cu un pic de ulei sau untura de rata (eu asta am folosit). Prajiti-le pe toate partile ca sa se rumeneasca frumos baconul.
  10. Lasati rulourile sa se odihneasca 5 minute, apoi le puteti taia felii si servi. Se pot servi si reci, pe post de aperitiv. Feliati-le doar cu putin timp inainte de servire ca sa nu se usuce.

Prajim ficateii si ciupericle

Umplutura cu fistic

Formam rulourile

Rulam pulpa in jurul umpluturii

Rulam baconul in jurul pulpei

Invartim totul in folie de aluminiu

Fierbem rulourile

Ruloul racit

Prajim rulourile

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...