Raita cu menta si castraveti
Bucataria indiana Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete de Sosuri si Salsa
Un sos racoritor cu care sa acompaniati pulpele tandoori.
Ingrediente
50 gr iaurt
50 gr smantana acra
1 lingura menta tocata
1/2 castravete lung
1/2 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
1/3 lingurita chimion macinat
1/3 lingurita piper negru macinat
sare
- Se amesteca menta cu putin iaurt si se mixeaza in blender, pana menta e foarte marunta.
- Se adauga restul de iaurt, smantana si condimentele. Se amesteca manual de data asta.
- Castravetele se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Cu o lingura se scot samburii. Se da castravetele pe razatoarea mare. Se stoarce pulpa de castravete in pumn sau intr-o bucata de tifon.
- Puneti castravetele in sos si amestecati bine. Gustati de sare.
- E mai bun dupa ce sta 1-2 ore la frigider.
Comentarii (2)
Daiana acum 14 ani - 14 Ianuarie 2011 10:59
Este fel de tzatziki mai aromat, seamana cu fratele lui din bucataria greceasca ;)Adria acum 13 ani - 16 Mai 2011 12:39
Gustos, merge atat cu puiul Tandoori cat si cu altfel de gratar - e incercat ! Atentie la cat chimion puneti.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email