Raita cu menta si castraveti
Bucataria indiana Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete de Sosuri si Salsa
Un sos racoritor cu care sa acompaniati pulpele tandoori.
Ingrediente
50 gr iaurt
50 gr smantana acra
1 lingura menta tocata
1/2 castravete lung
1/2 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
1/3 lingurita chimion macinat
1/3 lingurita piper negru macinat
sare
- Se amesteca menta cu putin iaurt si se mixeaza in blender, pana menta e foarte marunta.
- Se adauga restul de iaurt, smantana si condimentele. Se amesteca manual de data asta.
- Castravetele se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Cu o lingura se scot samburii. Se da castravetele pe razatoarea mare. Se stoarce pulpa de castravete in pumn sau intr-o bucata de tifon.
- Puneti castravetele in sos si amestecati bine. Gustati de sare.
- E mai bun dupa ce sta 1-2 ore la frigider.