Ramen cremos si picant
Retete asiatice Retete cu carne de porc Retete de supe si ciorbe
Secretul acestui ramen reusit este pasta ramen picanta pe care am gasit-o pe acest site. Este una dintre revelatiile inceputului de an, abia astept sa o folosesc si pe taietei, somon si oua.
Ingrediente
Supa ramen
1 l supa de pui (am pregatit-o dupa reteta de aici)
400 gr lapte de ovaz ( sau soia; lapte vegetal)
150 gr pasta ramen picanta
Porc picant
350 gr carne tocata de porc
50 gr pasta ramen picanta
1 lingura ulei
1 lingurita ulei de susan prajit
piper negru
Garnituri
200 gr taietei pentru ramen (4 portii)
5 cepe verzi tinere
boabe de porumb (optional)
2 oua marinate in sos de soia (le-am pregatit dupa reteta de aici)
Pasta ramen picanta
130 gr miso alb
130 gr miso rosu
80 gr pasta doubanjiang (sau 50 gr boabe de soia fermentate in ulei de chili)
15 gr pasta de susan (tahini)
2 linguri ulei neutru
1 lingura ulei de susan prajit
35 gr ghimbir
6 catei de usturoi
1/2 ceapa medie
50 gr mirin
1/2 plic dashi granulat
Portii: 4
- Incepeti cu prepararea supei de pui. Aveti nevoie de supa concentrata si aromata. Am pregatit supa dupa reteta de aici, aromata cu ghimbir, evident va iesi mai multa decat aveti nevoie pentru cele 4 portii de ramen.
- Preparati apoi pasta ramen picanta, punand toate ingredientele in robot sau blenderul vertical si mixand pana aveti o pasta caramizie. Transferati pasta intr-o cratita mica si caliti-o timp de 5 minute la foc mediu, amestecand des, veti vedea ca pe margini se aduna putin ulei cand e gata. Pasta ramen poate fi preparata cu cateva zile inainte, rezista bine la frigider.
- Pregatiti apoi ouale marinate dupa retea de aici. Acestea se pot prepara cu minim 5-6 ore inainte si maxim 36 ore inainte. Nu le tineti in marinata mai mult, vor deveni prea sarate.
- Cand vreti sa serviti ramenul, incingeti 1 lingura de ulei intr-o oala. Adaugati carnea tocata, rasniti piper negru si caliti-o pana isis schimba culoarea. Adaugati apoi pasta ramen si uleiul de susan si amestecati pana la omogenizare.
- Scoateti 2/3 din carne intr-un bol. Peste carnea ramasa in oala adaugati supa de pui si laptele vegetal. Infierbantati amestecul si apoi adaugati cele 150 gr de pasta ramen in supa printr-o sita fina, asa se va dizolva mai usor. Lasati sa dea un clocot si supa este gata.
* va ramane putina pasta ramen picanta (cca 75 gr), pe care o puteti folosi la alte retete - Fierbeti taieteii portionati conform instructiunilor de pe pachet.
- Puneti taietetii in 4 boluri. Turnati 5 polonice de supa ramen peste ei. Presarati 1/4 din carnea condimentata peste taietei. Presarati ceapa verde tocata, vboabe de porumb daca doriti si apoi cate o jumatate de ou marinat.
- Serviti cald.