Ravioles

Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Ravioles sunt coltunasi din Cipru, umpluti cu branza. Sosul e adaosul meu.

Ingrediente

Aluat

250 gr faina alba (BL55)
1/2 ou
150 ml apa
1/2 lingurita sare

Umplutura

200 gr branza Halloumi
1 ou mic
1/2 lingurita menta uscata maruntita
fulgi de chili

Sos de rosii

2 conserve de rosii (de 400 gr)
6 catei usturoi
1 lingura pasta de masline negre
1 lingurita zahar
sare, piper negru
2 linguri ulei masline

Bucati: 40 Portii: 3-4

  1. Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Acolo se adauga sarea, jumatate dintr-un ou batut si apa. Se trage treptata faina peste apa, amestecand cu degetele pana aluatul se leaga.
  2. Se framanta aluatul cu mana pana e omogen. Eu l-am framantat vreo 5 minute cu mana si apoi in masina de paine pe programul de framantat de 13 minute. Exclusiv cu mana, framantati-l macar 10 minute, pana devine elastic. Aluatul trebuie sa fie unul un pic moale, usor de framantat, dar nelipicios.
  3. Se imparte aluatul in 2-3 bucati, se aseaza pe masa de lucru data cu faina si se acopera cu un bol. Se lasa sa stea 30 minute.
  4. Sosul: se incalzeste usor uleiul si se adauga usturoiul strivit. Cand miroase placut se adauga rosiile din conserva (cu tot cu suc) mixate in robot. Se condimenteaza cu zahar, sare si piper si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana sosul scade un pic. Treceti sosul printr-o sita ca sa eliminati semintele rosiilor. Daca sosul e prea subtire, il puteti lasa sa mai fiarba neacoperit inca 2-3 minute. Cand e gata se adauga pasta de masline si se amesteca bine. Se mai da un clocot si se ia de pe foc.
  5. Umplutura: se rade branza pe razatoarea mica. Se amesteca cu menta, fungi de chili daca doriti si cu oul batu (adaugati si jumatatea de ou ramasa de la aluat). Oul trebuie sa fie suficient doar cat sa lege branza, nu faceti umplutura prea moale.
  6. Pe masa data cu faina se intinde aluatul foaie subtire.
    * Sfat: daca aveti masina de paste puteti intinde aluatul cu ea; prima data il treceti pe nivelul 2 si apoi pe nivelul 4
  7. Cu un pahar de 6 cm diametru (eu mi-am folosit forma de ravioli) decupati cercuri din aluat.
    * resturile de aluat se framanta si se intind iar, pana terminati aluatul
  8. Puneti pe fiecare disc cate 1 lingurita de umplutura. Sigilati umplutura inauntru, apasand bine de jur imprejurul branzei. Veti obtine o semiluna.
  9. Asezati ravioles formati pe hartie de copt sau o suprafata data cu faina.
  10. Se pune o oala mare cu multa apa si sare la fiert. Cand fierbe, dati focul pe mai mic, astfel incat apa sa clocoteasca doar usor.
  11. Se pun ravioles in apa (nu-i inghesuiti, ca sa nu se lipeasca intre ei; fierbeti-i in ture) si se fierb 3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata (cca 5-6 minute in total).
  12. Se scot ravioles intr-un bol si se stropesc cu putin ulei, sa nu se lipeasca intre ei.
  13. Cand ati terminat de fiert toti ravioles, adaugati sosul de rosii peste ei si amestecati usor. Serviti ravioles presarati cu branza halloumi razuita si putina menta uscata.

Aluatul

Umplutura

Sosul de rosii

Decupam discuri din aluat

Punem 1 lingurita umplutura pe fiecare disc

Ravioles formati

Ravioles fierti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...