Spaghete carbonara

Retete cu branza Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu ou Retete cu paste Retete rapide Retete simple

Reteta Spaghete carbonara

Cunoscutele spaghetti alla carbonara, au devenit prima data cunoscute de noi sub numele de Spaghetele lui Nelu. Nelu, nasul nostru de cununie, care a locuit timp de o saptamana la o familie de italieni din zona Verona, a invatat sa prepare de la ei aceast tip de paste si mi-a facut si mie o demonstratie. Doar ca, preferinta personala a lui Nelu (o sa moara italienii cand aud asta) este sa serveasca aceste paste nu presarate cu parmezan ci cu bulion :p . Drept sa va zic si mie imi place aceasta varianta, dar va reamintesc ca nu face parte din reteta originala.

Ingrediente

250 gr spaghete
100-150 gr bacon (sau guanciale, pancetta)
50 gr parmezan razuit fin (pecorino sau amestec din cele doua)
2 oua
3 linguri ulei masline
sare, piper

Portii: 2

  1. Spaghetele se pun sub forma de evantai la fiert intr-o oala cu multa apa si sare. Cand se inmoaie la baza, spaghetele vor aluneca in oala (le puteti ajuta un pic) si le lasati la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Baconul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca.
    * in Italia se foloseste pancetta (neafumata) sau guanciale, dar eu am pus intotdeauna bacon usor afumat, imi pare ca da gust mai bun
  3. Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retineti 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper (3-4 prize) si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator.
  4. Se bat ouale si apoi se incorporeaza parmezanul in ele. Se toarna peste spaghete si se amesteca energic, pana spaghetele sunt acoperite de ou. Daca devin lipicioase cat timp amestecati, adaugati treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata), pana sosul de pe spaghete arata cremos.
  5. Serviti imediat presarat cu putin piper si parmezan (aromat daca aveti) sau cu bulion pentru o varianta pur romaneasca :p

Punem spaghetele la fiert

Punem spaghetele la fiert

Prajim baconul

Prajim baconul

Ouale batute cu parmezan

Ouale batute cu parmezan

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Comentarii (72)

 

Ultimele comentarii

AleX  acum 11 ani - 6 August 2013 15:50  

Multora o sa le iasa omleta....mai bine pui spagetele in bolul cu oua ....
 

Cristina  acum 11 ani - 8 August 2013 19:22  

Se face un dus cu apa rece pastelor dupa ce au fiert?
 

Ioana  acum 11 ani - 9 August 2013 09:15  

nu se spala pastele dupa ce au fiert. se adauga in sosuri fierbinti si cu amidonul pe ele. astfel, sosul se va absorbi mai bine si se va mai ingrosa un pic.
 

mirela   acum 11 ani - 9 Noiembrie 2013 20:14  

buna ,eu am lucrat in restaurant la roma dar nu se pune oul intreg
adevarata carbonara se face asa
se pune ulei ,guanciale se foloseste intr-un restaurant care isi respecta clientii
se rumeneste bine se da deoparte
se pregateste separat un galbenus de ou de portie amestecat cu parmezan ,nu pecorino
cind pasta e gata se amesteca cu oul care devine cremos se mai adauga apa unde au fiert pastele,
apoi la urma guanciale
se amesteca bine pentru ca trebuie sa fie cremoasa carbonara apoi deasupra din nou in farfurie parmezan
 

Dana  acum 10 ani - 31 Ianuarie 2014 19:31  

RETETA DE PASTE CARBONARA ESTE UNA SINGURA, UNICA, NU CU BULIOANE SAU MAI STIU EU CE, DACA AI SCHIMBAT UN INGREDIENT POTI SA-I SPUI ORICUM, NUMAI ASA NU
 

Monica Petre  acum 9 ani - 18 Aprilie 2015 17:12  

super reteta!!! :p :p :p :p :p
 

Mihalache Rodica  acum 8 ani - 17 Ianuarie 2016 13:10  

Superrr bun!
 

Adriana  acum 8 ani - 11 Martie 2016 11:44  

Mie mi se pare ca arata foarte gustos chiar as dori si eu sa fac. ;) ;) :p :p :)
 

alexandra  acum 8 ani - 28 Mai 2016 21:22  

eu tot timpu cand vin in tara la familia mea fac spachete carbonara :p
 

Claudia  acum un an - 1 Noiembrie 2023 19:43  

Hello, eu am folosit slanina in loc de bacon, si nu am mai pus ulei de masline, am folosit grasimea lasata de slanina care sa prajit, si pe langa parmezan am mai pus cas romanesc, a iesit excelent, copiilor mei le place maxim.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...