Risotto cu rosii
Retete garnituri Retete cu orez
Tehnica italiana cu ingrediente romanesti: ceapa, pui (cel cu care am facut supa) si bulion de Salaj, patrunjel de Mures, branza de Horezu. A rezultat o garnitura perfecta pentru snitelele mele de pui.
Ingrediente
300 gr orez cu bob rotund pentru risotto (arborio)
1 l supa de pui
350 ml bulion
1 ceapa
1/2 legatura patrunjel
30 gr branza fermentata Horezu
2 linguri ulei
sare, piper
Portii: 4
- Amestecati supa cu bulionul. Tineti lichidul pe foc mic pentru a-l avea la indemana fierbinte.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga ceapa si patrunjelul tocate. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine.
- Se adauga orezul si se lasa 5 minute la prajit la foc mai mare, amestecand din cand in cand.
- Turnati doua polonice de supa fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
- Continuati sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 25-30 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert si cremos. Verificati risotto de sare si piper, sigur va trebui sa mai adaugati.
- Adaugati branza razuita si amestecati pana se topeste.
* daca folositi bulion simplu, preparat doar din rosii, fara arome, puteti adauga la final cateva frunze tocate de busuioc - Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati 5 minute sa stea. Serviti imediat. Risotto e bun doar cand e proaspat preparat (nu e bun rece sau reincalzit, isi pierde cremozitatea).
Bulionul si supa fierbinte
Calim ceapa si patrunjelul
Prajim orezul
Primele doua polonice de lichid
Ultimul polonic de lichid
Adaugam branza